DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Igen, ahogy már elhangzott, a kormány a háborús helyzetben is mindent megtesz a magyar családok védelme érdekében, és éppen ezért hoztuk meg azt a döntést, amire ön is utalt, hogy megtartjuk az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára és mindenki számára, aki 2023. szeptember 7-éig jelezte ezt az igényét.

Azért azt szeretném kifejezni, abban azért a képviselő úr támogatására mindenképpen számítok, hogy Brüsszel pontosan nem szeretné, hogy mi ezt az éves szaldós elszámolást fenntartsuk. Éppen ezért kell megváltoztatnunk az egész szabályrendszert, és ezt azért ajánlanám képviselő úr figyelmébe, mert Brüsszellel más ügyekben is gyakorlatilag vitában állunk. Például ilyen kérdés a rezsitámogatás ügye, ami szintén nagyon sok magyar családnak tud segíteni. Ez azért nagyon fontos, mert elindítottuk a nemzeti konzultációt, és a képviselő úr pedig azt mondta, hogy ez időhúzó és felesleges.

Úgyhogy én szeretném kérni, hogy ebben támogasson minket, és közösen tudjunk Brüsszelben ebben az ügyben is fellépni, és mivel energetikai fórumsorozat keretében pedig jelenleg az országot járjuk, természetesen minden észrevételt becsatornázunk és figyelembe veszünk. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage