DR. ZSIGMOND BARNA PÁL, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, az Európai Uniót azért hozták létre, hogy béke és jólét legyen Európában. Ehhez képest ma háború van és békétlenség. S látjuk azt, hogy gazdasági értelemben is lemaradunk. Tehát a migráció egyik következménye az, hogy lezárják a határokat, s ahogy mondtam már korábban, ez nemcsak a személyek mozgását akadályozza, hanem az áruk szabad mozgását is, ami a versenyképességünkre is negatív hatással van.

S az is szomorú, hogy a baloldal itthon eleinte relativizálta a migrációt. Emlékezzünk csak a kijelentéseikre! Sokszor hivatkoztak Dobrev Klárára és árnyékkormányára, aki többek között olyanokat mondott, hogy a bevándorlás egy zseniális kommunikációs trükk. De idézhetjük itt Kunhalmi Ágnest és másokat is a baloldalról. Tagadták azt, hogy ez egy veszélyes folyamat lenne, most pedig azt láthatjuk, hogy a dollárbaloldal képviselői Brüsszelben minden migrációpárti határozatot megszavaznak.

Ezért is fontos az, hogy megkérdezzük a magyar embereket a nemzeti konzultáció keretén belül, hogy mit is gondolnak erről, és szembeszálljunk ezekkel a veszélyes brüsszeli tendenciákkal. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage