HAJNAL MIKLÓS (Momentum): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Októberben Szentesen jártam Borsik Viktorral, a Momentum ifjúsági szervezetének elnökével, aki régóta, hosszú hónapok óta foglalkozik már a szentesi szülészet ügyével. 2023 januárja óta ugyanis Szentesen a szülészet (Kezével idézőjelet mutat.) ideiglenesen zárva tart.

(17.20)

A körzet országgyűlési képviselője, Farkas Sándor először azt ígérte, hogy a szülészet a nyáron nyithat újra, majd azt, hogy szeptember 1-jén, és most idézem: „meg fog nyílni a szülészet Szentesen”. Ehhez képest a helyzet az, hogy a szülészeti osztályon a legtöbb ellátás továbbra is szünetel. Október 18-án ugyan újraindult az egynapos nőgyógyászati ellátás, ám szülni még most sem lehet a kórházban, pedig már novembert írunk. Minden határidő lejárt. Azok az ígéretek, amiket Farkas Sándor képviselő ez ügyben tett, meghiúsultak. Nem ezt ígérték önök a szentesieknek. A kormány ugyan családbarátnak mondja magát, de a folyamatos bizonytalanság, a határidők kitolása, a mellébeszélés, a halogatás pont az érintett családoknak, a szentesi és a környékbeli kismamáknak, szülőknek a legrosszabb; azoknak, akik nem gondolták volna, hogy már azért is meg kell küzdeni, hogy a saját gyermekük szentesi születésű lehessen.

Kérdezem tehát államtitkár urat, először is: mikor biztosítják újra a teljes szülészeti ellátást Szentesen? Másodszor: milyen tájékoztatást adtak önök a térség országgyűlési képviselőjének, ami alapján ő ezeket a hamis ígéreteket tette? Harmadszor: miért nem igazították helyre Farkas Sándor képviselőt, ha nem mondott igazat a választóknak? Köszönöm szépen előre is az egyenes válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage