JÁMBOR ANDRÁS IMRE (Párbeszéd): Ha elhangzott volna a válaszban az, hogy igen, vitassuk meg ezt a plenáris ülésen, akkor tényleg, bármit is mondott volna ezenkívül államtitkár úr, elfogadtam volna a választ. Így sajnos nem tudom elfogadni a választ. Például felhozza azt, hogy a NAV-nál ön szerint nem jó a végrehajtás menetrendje. Hát, akkor javítsunk rajta! Nem ezért ülünk itt a parlamentben egyébként, hogy ha valami nem működik jól az országban, akkor azon megpróbáljunk javítani?

Alapvetően azon sajnálkozott miniszterhelyettes úr, hogy nem fogadta el tárgysorozatba a javaslatunkat eddig az illetékes bizottság. A javaslatunk annyi volt, semmi más, hogy induljon el egy folyamat, amelyben erről beszélünk. Ha ezt nem tudja elfogadni, az szerintem nem a mi hibánk, hanem önök nem akarják napirendre venni a végrehajtások ügyét.

A kormány támogatása szerintem lehetséges úgy, hogy ön azt mondja itt, vagy a miniszter úr azt mondja itt, vagy beveszik kormányülésre, hogy beszéljünk erről, és akkor szerintem el tud jutni a Fidesz-frakcióhoz, és szerintem az a 483 ezer ember, aki ellen végrehajtási eljárás zajlik, és azok az emberek, akiknek van gondjuk ezzel a rendszerrel, megérdemelnének annyit, hogy legalább vitatkozzunk erről. Úgyhogy a választ nem tudom elfogadni, még egyszer. (Taps a Párbeszéd soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage