NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm, elnök úr. Elfogadhatatlan ez a válasznak hívott maszatolás, hiszen az például, hogy nem érte támadás az ottani magyar katonákat, akik egyébként óvóhelyre kellett meneküljenek az izraeli légicsapások ellen, ez mindenképpen ferdítés. Egyébként is a NATO-tagságunkból fakadó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de sem Ukrajna, sem Izrael nem NATO-tag, éppen ezért nincsen keresnivalónk, azt gondolom, a libanoni-izraeli határon.

(15.40)

Véget kellene vetni annak is, hogy az eddigi kormányunk túlbuzgóságai alapján több külföldi megszállásban vegyünk részt, és hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot szolgálták a haza védelme helyett. Az idegen érdekek helyett a magyar szempontokat kellene végre előtérbe helyezni a hadseregfejlesztés során is, inkább tisztességesebb itthoni javadalmazást, modernebb felszerelést, komolyabb hadgyakorlatokat biztosítva honvédeinknek.

Éppen ezért ez a válasza nem elfogadható. Az izraeli határról is, onnan különösen haza kellene hozni a magyar honvédeket, mert magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, és az idegeneket pedig vigyék el tőlünk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage