DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azt a politikai bravúrt sikerült végrehajtani, hogy az ön felszólalásának egyetlen pontja sem volt tényszerűen igaz, mindegyik megfogalmazott állítása hamis volt.

Mire gondolok? Például az ön által vendégmunkásként emlegetett számok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

(16.20)

És természetesen hamis módon nyilatkozott a kormány szándékáról is. Amennyiben figyelemmel követné, alaposan figyelemmel követné az Országgyűlésben zajló munkát, akkor ön által is nyilvánvalóvá válna az, hogy a kormány az idegenrendészeti jogszabályok szigorításán dolgozik, és ehhez szeretnénk kérni az Országgyűlés támogatását.

Miért van erre szükség? Azért, mert a kormányzati politika változatlan: Magyarország a magyaroké, és minden üres álláshelyet a mi meggyőződésünk szerint magyar embereknek kell betölteniük. Ehhez az szükséges, hogy az önök kormányzati idejében elfogadott, harmadik országbeli állampolgárok tartózkodására vonatkozó szabályrendszert, ami túlságosan megengedő és liberális, ezt lecseréljük, és egy szigorúbb szabályozást fogadjunk el, amelynek keretében mindenki ellenőrizhető módon, pontosan annyi ideig és pontosan olyan szigorú keretek között tartózkodik Magyarországon, amennyire szükséges. Amennyiben munkavállalási célú tartózkodásról van szó, akkor csak olyan álláshely esetében lehet Magyarországon tartózkodni, amely álláshelyet a magyarok nem kívánják betölteni. Amennyiben magyarok be kívánják tölteni ezt az álláshelyet, akkor tilos vendégmunkásokat alkalmazni, és őket a Belügyminisztérium és az idegenrendészet eltávolítja az országból.

Ez egy olyan keretrendszer, ami szerintünk alkalmas annak a helyzetnek a kezelésére, ami kialakult az országban, és sajnálatos módon az a helyzet, hogy a baloldal részéről támogatást ehhez nem kapunk, csak további kritikát, ráadásul brüsszeli nyomást is, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be, ez szerintünk így nem korrekt. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage