FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Nem válaszolt a kérdésemre, államtitkár úr. Viszont hadd idézzek a főnökétől, felettesétől. Lázár Jánost tavaly május 19-én kérdezték miniszteri meghallgatásán a Fertő tóval kapcsolatban. Akkor azt mondta: „A helyiek szempontjait be akarom csatornázni minden elképzelésbe, mert nem akarok ráerőszakolni senkire semmit.”

Ami most történik, államtitkár úr, az egy ráerőszakolása egy megalomán betonmonstrumnak, ami környezetszennyező és környezetpusztító. A Fertő tónál ez történik most éppen. Jogerős bírósági ítéletet hagynak figyelmen kívül, és ugyanazt a tervet küldik be az engedélyeztetési eljárásba.

Mi, a Momentum viszont megkérdeztük az embereket, Fertő-konzultációt indítottunk az elmúlt időszakban, több ezren töltötték ki. Tudja, államtitkár úr, mit akarnak? Zöldterületet akarnak, szabad strandot, hozzáférhető, élhető Fertő tavat akarnak. Ezt akarják az emberek. Most, ezekben a pillanatokban is a Momentum Németh Ferenc soproni Momentum-elnök vezetésével kint gyűjti az aláírásokat, mert a soproniak és a környéken élők jövő tavaszig vissza szeretnék kapni a tavukat. Ez az ő akaratuk, ez az ő igényük, kérem, ennek feleljenek meg. Köszönöm. (Taps a DK és a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage