DÓCS DÁVID (Mi Hazánk): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Orbán Viktor a minap a Petőfi rádióban új idegenrendészeti törvényt sürgetett (Rétvári Bence: Kossuth!) a migráció korlátozására, mivel, mint fogalmaz: a migránsok elélik előlünk az országot.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a migrációnak vagy honfoglalásnak több fajtája is van, ezek közül csak az egyik a déli határunknál tapasztalható tömegek beáramlása. A másik ága az a gazdasági migráció, melynek keretében munkavállalóként özönlenek be országunkba idegen nemzetek szülöttjei az önök hívására, de vannak olyan külföldi gazdasági migránsok is, akik a rendszerváltás után szereztek  és szereznek azóta is  óriási földterületeket hazánkban.

A Dunántúlon, ahol 1000-1500 hektárnyi területek vannak már jórészt kerítés mögött, az egyre nagyobb, megyényi területeket birtokló külföldi gazdák és befektetni vágyók étvágya csillapíthatatlan, ezt láthatjuk, így terjeszkedésük is garantált, hiszen amióta világ a világ, eddig még minden földnek volt gazdája. S ha nem a magyar emberek fogják birtokolni azt, hát, majd megteszi más. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ők csak kizsákmányolható erőforrásként fognak tekinteni erre a földre, nem pedig szülőföldjükként. Éppen ezért mi azt gondoljuk, hogy a magyar föld védelme stratégiai kérdés a jövőnk szempontjából.

A Mi Hazánk éppen ezért a magyar földet nemzeti kincsnek tekinti, s olyan mezőgazdaságot építene rá, ahol a magyar kisgazdák és családi gazdálkodók tudnak érvényesülni, nem pedig az osztrák nagygazdák kerülnek monopolhelyzetbe, hiszen nem szeretnénk vendégmunkásokká válni a saját országunkban.

(17.50)

Éppen ezért a kérdésem az lenne, hogy milyen szigorításokat tervez a magyar kormány a magyar föld megvédése érdekében. Mekkora földterületről tudnak, ami jelenleg nem magyar kézben van? És a kormány miért nem szerezte vissza a jogtalanul külföldi kézbe került földterületeket? Köszönöm szépen a szót. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage