DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Nagyon röviden szeretnék reagálni a vezérszónoki kör után Sebián-Petrovszki László képviselő úrnak a felvetéseire, amivel nyilván nem értek egyet.

Az ombudsmani hivatal, tisztelt képviselő úr, független szervezet, éppúgy, mint maga az ombudsman. (Sebián-Petrovszki László: Persze!) Ezért visszautasítom, vissza kell utasítanom azt, amit a képviselő úr ezzel ellentétesen, a tényekkel ellentétesen mondott, mert az nem felel meg a valóságnak, az csak arra alkalmas, hogy az ombudsmanba és az ombudsmani hivatalba vetett társadalmi bizalmat aláássa.

És, képviselő úr, akár tetszik önnek, akár nem (Varju László: Hát, ez az!), a valóság az, hogy Magyarország demokratikus jogállam, és minden intézménye, hivatala, szervezete ennek alapján működik, így a magyar parlament is, ahol ön éppen ezért el tudja mondani azt, hogy Magyarország az ön véleménye szerint nem demokratikus jogállam. (Varju László: Ezt húzzuk alá, jó?!) Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage