SZABÓ TIMEA, a Párbeszéd képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő úgynevezett szuverenitásvédelmi törvény aztán mindenről szól, csak nem Magyarország biztonságának megvédéséről, nem a külföldi hatalmak befolyásolásszerzésének visszaszorításáról és semmiképpen sem a magyar emberek érdekéről. Ez egy olcsó, cirkuszi előadás a Fidesz-KDNP részéről annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmet a valóságos, a valódi magyar problémákról, a rekordmagasságú, az Unióban legmagasabb inflációról, az egészségügy döglődő helyzetéről  elég csak említeni most a Direkt36 által nemrég közölt cikksorozatban leírt katasztrofális helyzetet a kórházi fertőzésekről  vagy éppen az oktatás helyzetéről, hogy hogyan menekülnek az iskolákból a tanárok. Értjük azt, hogy az utolsó közvélemény-kutatási adatokból egyértelműen látszik, hogy csökken a Fidesz népszerűsége, hát, akkor most megpróbálják valahogy tematizálni a nyilvánosságot, hogy eltereljék ezekről a valóban a magyar emberek biztonságát érintő kérdésekről a figyelmet.

Tudjuk azt is  ahogy itt már korábban is elhangzott , hogy ez egy gumitörvény gyakorlatilag. Semmi konkrétum, valós konkrétum nincsen megfogalmazva ebben a törvényben. Ez arról szól, hogy folyamatosan lehessen a bárdot lebegtetni mindenki fölött  politikusok fölött, pártok fölött, civil szervezetek fölött, a független sajtó fölött , aki meri kritizálni a kormány munkáját, aki meri kritizálni azt, hogy a kormány folyamatosan építi le a jogállamot, folyamatosan gyűri maga alá az egész rendszert, és lássuk be, a Kínai Kommunista Párt mintájára és orosz, putyini mintára próbálnak egy teljes diktatúrát bevezetni.

A megfélemlítésről csak annyit, hogy a pártok esetében már eddig is alkalmazták ezt. Követtek minket már titkosszolgálatok teljesen illegális módon, megvádoltak már minket jobbról, balról mindennel. Itt vagyunk. Szeretném üzenni a kormánypártoknak és a kormánynak magának, hogy minket ez a törvény biztosan nem fog megfélemlíteni, nem fogjuk abbahagyni azt a kritikus munkát, amit az önök gyalázatával kapcsolatban újra és újra megfogalmazunk.

Az, hogy ezt a törvényt most kiterjesztik civil szervezetekre, a civil szervezetek sem fogadhatnak el majd külföldről támogatást, az egyébként egyértelmű beismerése annak, hogy önök is tudják, hogy az ellenzéki pártok nem fogadtak el eddig sem külföldről támogatást, az egyesületek, a civil szervezetek voltak, amelyek ezt elfogadták, különben ezt nem terjesztették volna ki. Pontosan tudják, hogy az ellenzéki pártok ebből egy forintot sem fogadtak el, a Párbeszéd-Zöldek is ezt nyilvánvalóan deklarálta, de a többi ellenzéki párt sem.

Arról szól részben ez a törvény, hogy jönnek az önkormányzati választások. Önök pontosan tudják, hogy vidéki városokban sokan egyesületi formában kívánnak elindulni, egyesíteni a civil erőket, most önök igyekeznek megakadályozni azt, hogy ezek az egyesületek az önkormányzati választáson egyébként belföldi támogatást is elfogadjanak. Mert önök azt hazudják, hogy itt a külföldi befolyásolásszerzésről van szó, miközben pontosan ebben a törvényjavaslatban megtiltják azt, hogy egyesületek elfogadjanak akár jogi személyiséggel rendelkező vagy nem rendelkező támogatásokat, a kampányra felhasználható pénzeket. (Nacsa Lőrinc az ülésterembe belépve: Ó, Timcsike beszél!) Pontosan tudjuk azt, hogy ez semmi más célt nem szolgál, mint azt, hogy önök egyre jobban bebetonozzák a saját hatalmukat.

Én is azt gondolom, képviselőtársaimhoz hasonlóan, hogy ez alaptörvény-ellenes, tehát a jogbiztonságot veszélyezteti ez a törvény azzal, hogy nagyon-nagyon messze áll az egyértelműségtől. Ebből a törvényből, ennek a törvénynek a szövegéből nem lehet kivenni azt, hogy egyébként mi fog történni, mondjuk, egyesületekkel, mi történik, ha ez az önök által felállított hatóság majd elkezd akár  mert ezt a törvény nem zárja ki  sajtótermékeket is vizsgálni. Mi fog velük történni? Senki nem tudja. Azt gondolom, hogy ez az egyértelműség feltételeinek minimálisan sem felel meg, tehát veszélyezteti a jogbiztonságot.

Az szintén veszélyezteti a jogbiztonságot és példa nélküli, hogy az önök döntéseivel szemben, ha bárkivel szemben szankciót szabnak ki, ott nincsen jogorvoslati lehetőség. Ilyen civilizált európai országban nincsen, ilyen Oroszországban van és Kínában van, tisztelt képviselőtársaim (Nacsa Lőrinc közbeszól.), hogy a hatóság által felállított kamuálhatóság, tehát hatóságon belüli álhatóság hoz majd valamilyen döntéseket, és azok ellen még fellebbezni sem lehet.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez teljesen egyértelműen az uniós elvekkel is szembemegy, egyébként Magyarország Alaptörvényével is szembemegy.

A Párbeszéd-Zöldek meggyőződése az, hogy igazából ez egy elterelő hadművelet az önök részéről, és ha valóban megnézzük Magyarország biztonságát, és valóban komolyan vesszük ezt a kérdést, akkor azt mondhatjuk, hogy önök saját maguk ellen hoztak egy törvényt. Hiszen mi az, ami ma Magyarországon valóban veszélyt jelent Magyarország biztonságára, hazánk biztonságára? Az az orosz és a kínai befolyásolás.

Emlékezzünk vissza arra, hogy 2022 áprilisában az Európai Parlament hozott egy döntést arról, amit önök, a Fidesz-KDNP EP-képviselői is megszavaztak, hogy az Unió területéről ki kell tiltani a Nemzetközi Beruházási Bankot, becenevén az orosz kémbankot. Ennek a döntésnek az összes európai ország eleget tett, kivéve Magyarországot. Magyarország, az önök kormánya, Orbán Viktor egy évvel később hozta meg ezt a döntést, idén áprilisban, de az is érdekes, az irónia ebben az egészben az, hogy nem az EP döntése nyomán tiltották ki a kémbankot egy évvel később, hanem egy nappal azután, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya szankciós listára tette a kémbankot, és szankciós listára tette a kémbank három vezetőjét, köztük a magyar vezetőt is.

Tehát azért van abban némi irónia, hogy önök itt az Egyesült Államok befolyásától rettegnek, miközben önök, Orbán Viktor és a Fidesz-kormány az, amelyik az Egyesült Államok nyomására másnap kitiltja Magyarország területéről az orosz kémbankot. Ezen egy picit gondolkozzanak el, hogy ki az, aki úgy táncol, ahogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya fütyül. Hát, a Fidesz-KDNP! (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)

A másik nagyon érdekes az orosz befolyással kapcsolatban az, hogy Orbán Viktor volt az egyetlen európai uniós vezető, aki részt vett Pekingben most az „Övezet és út” találkozón. Egyetlenegy európai uniós országból sem mentek el erre, csak Orbán Viktor. A Kínai Kommunista Párt meghívására ott négyszemközti beszélgetést folytatott Vlagyimir Putyinnal, azzal a Vlagyimir Putyinnal, akit a Hágai Nemzetközi Bíróság háborús bűnösnek nyilvánított.

(11.20)

Most én az arról készült videóba nem megyek bele, hogy ott egyébként a testbeszéd mit mutatott, hogy hogy várta, a magyar miniszterelnök hogy feszengett, és várta gyakorlatilag Vlagyimir Putyintól az utasításokat, mert nem ez a lényeg. (Móring József Attila: Ezt láttad?) Az a lényeg, hogy egyedüli uniós vezetőként leül egy háborús bűnössel, azzal, amelyik megtámadta Magyarország szomszédját, Ukrajnát, egy szuverén államot, egy szuverén államot megtámadott, az ezzel kapcsolatos szuverenitással önöknek nincsen problémája. Egyébként érdekes az, hogy Orbán Viktor olyan vezetőkkel ült le egy asztalhoz itt a pekingi „Övezet és út” fórumon, mint például a terrorista, iszlamista tálibok. Hát, ez nem egy nemzetbiztonsági kockázat? Az Magyarország szuverenitása, hogy Orbán Viktor leül a tálibokkal Kínában, Vlagyimir Putyin társaságában? Ez lenne Magyarország szuverenitása?! Hát, ne vicceljünk! Önök jelentik a kockázatot Magyarország biztonságára.

És hát, természetesen az orosz gáz és az energiafüggőség kérdése, amiről a Párbeszéd-Zöldek EP-listavezetője, Jávor Benedek is beszélt már. Tehát az, hogy az ukrán háború kitörése után gyakorlatilag minden európai ország csökkentette az orosz gáznak való kitettséget, még a hasonló adottsággal rendelkező Szlovákia, Csehország is, nekik sincs tengerük, nekik sincs gázmezőjük, nekik sincs egyéb forrásuk. Szlovákia 30 százalék alá tudta csökkenteni az orosz gáznak való kitettséget az összes energiafelhasználás arányában, Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amelyik növelte az orosz kitettséget. Ez egy nemzetbiztonsági, ez egy szuverenitási kockázat.

És akkor természetesen itt van a kínai befolyásolási kísérlet, ha már a választók befolyásolásáról beszélünk, és az ország befolyásolásáról. Önök először megpróbálták behozni a kínai Fudan Egyetemet, amiről köztudott, hogy a kínai titkosszolgálatok egyik búvóhelye lett volna, így jöttek volna be az Európai Unió területére. Ezt sikerült megakadályoznunk, de hát, önök itt nem álltak meg. Akkor elkezdték szervezni már korábban a Budapest-Belgrád vasútvonalnak a fejlesztését. Szeretném megkérdezni, hogy ha önök szerint mi egy szuverén ország vagyunk, akkor például az orosz Paks II. bővítésének szerződése és a kínai ezermilliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal szerződése miért titkos. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon fontos biztonsági kérdés.

Mi van ezekben a szerződésekben? Mi az, amit önök a gazdáiknak megígértek? Mi van a gazdáikkal? (Nacsa Lőrinc: Mi van a 4 milliárdos szerződéssel?) Ha már, ugye, idehozzák ezeket a fejlesztéseket, akkor felmerül a kérdés, hogy a magyar kormány mit ígért cserébe az orosz államnak és a Kínai Kommunista Pártnak. Na, ez a biztonság, ez a biztonsági kockázat, ez az, ami veszélyezteti Magyarország és a magyar emberek biztonságát.

És akkor nem beszéltünk arról az országromboló, országgyarmatosító borzalomról, amit önök akkumulátorstratégiaként emlegetnek. Idehívják a kínai beszállítókat, több mint ezermilliárd forintot  a G7 számításai szerint a magyar állam több mint ezermilliárd forintot  adtak már a Kínai Kommunista Pártnak azért, hogy idetelepítse azokat a környezetszennyező akkumulátorgyárakat, amelyek teljesen egyértelműen a legjobb minőségű termőföldjeinket adják oda a kínaiaknak, elherdálják a vízkészleteinket, a legnagyobb kincsünket a klímaváltozás során, a vízkészleteinket.

Csak a gödi akkumulátorgyár egyetlenegy nap alatt 27 ezer köbméter vizet használ föl, az Kecskemét város teljes egynapi vízkészletének felhasználása; 112 ezer ember napi vízfelhasználása, amit a gödi akkumulátorgyár egyetlenegy nap alatt felhasznál. Ennek a sokszorosa lesz a debreceni akkumulátorgyárnak a vízfelhasználása, már bebizonyították azt, hogy csökken ott a talajvíz szintje és a vízrétegeknek a szintje. Kiárusítják tehát a vizeinket, a termőföldjeinket, a magyar embereknek nem tudnak ott munkát biztosítani, ezért több százezer külföldi vendégmunkással kívánják ezt pótolni. Hol van itt a magyar érdek? Hol?!

Erről kellene beszélni, mert ez az, ami veszélyezteti Magyarország biztonságát, hogy a kínaiaknak odaadják a vizeinket, hogy a kínaiaknak odaadják a legjobb minőségű termőföldjeinket. Ez az, ami veszélyezteti ma Magyarország szuverenitását. Erről persze önök mélyen hallgatnak.

Nagyon érdekes az, hogy itt a törvényjavaslatban elhangzik a választói akarat befolyásolása. Hát, kérem szépen, tehát azért ez egy elég tág fogalom, a választói akarat befolyásolása. Én, ha elmegyek az édesanyámmal egy ruhaboltba, és azt mondom neki, hogy ne a piros, hanem a kék ruháját vegye föl, az egy választói akarat befolyásolása. Önök szerint a pártok egyébként mire vannak? Amikor a Párbeszéd-Zöldekkel azt mondjuk, hogy a kínai akkumulátorgyárak idetelepítése az Magyarország gyarmatosítása, természetesen a választói akaratot akarjuk befolyásolni, hiszen Magyarország érdekeit védjük. Azért vagyunk párt, hogy elmondjuk a választóknak, hogy szerintünk ez egy elhibázott stratégia, ez nem szolgálja Magyarország érdekeit.

Tehát megint behoznak ide olyan fogalmakat, amiknek semmi köze valójában ahhoz, amitől önök állítólagosan annyira rettegnek. De ha már választói akarat befolyásolása és különböző hatósági vizsgálatok, azért arról egyetlenegy szót sem hallottunk  és reméljük, esetleg itt a vita során erre sor kerül , hogy honnan vette az elmúlt három évben a Megafon és a CÖF a több mint 8 milliárd forintos támogatását. Ugyanis az ő honlapjukon ez nem fellelhető, semmilyen beszámolóban nem írják, hogy honnan van a támogatás, sehol nyilvános felületen nem elérhető. Csak nem esetleg külföldről kapták? (Nacsa Lőrinc: Nem külföldről, nem!) Hát, ezt vajon honnan tudják olyan biztosan? (Zsigó Róbert: Ne vádaskodjon!  Az elnök csenget.) Honnan tudják ezt olyan biztosan? Hát, szerintem meg ezt kéne kivizsgálni, ugyanis ha valami befolyásolja a választói akaratot, akkor az a Megafon és a CÖF által folyamatosan nyomott orosz propaganda óriásplakátokon, a közösségi médiában és egyéb helyeken.

Látom, hogy nagyon fel vannak háborodva, tehát érzékeny témát érintettünk, hogy vajon honnan vannak ezek a támogatások. Reméljük, hogy ez az új hatóság ezt is majd kivizsgálja. (Zsigó Róbert: Képviselő asszony, ne vádaskodjon!)

Nagyon érdekes, itt leírtam Varga Judittól… Egyébként látszik, hogy ki az, önök vannak itt büntetésben, önöknek kell e törvény kapcsán itt vitatkozniuk  sem a miniszterelnök, sem miniszterek nem vesznek részt ezen a vitán , úgy látszik, hogy Varga Judit is megkapta ezt büntetésből, hát, nem véletlenül, a Schadl-ügy kapcsán azért nem teljesen volt tiszta a miniszter asszony, de ezt tudjuk, hogy önöknél hogy működik. Azt mondta Varga Judit, hogy Brüsszelben megint sikerült eltalálni egy ideget. Én azt szeretném kérdezni, hogy önök miért nem próbálnak legalább egyszer Moszkvában vagy Pekingben eltalálni egy ideget. Miért mindig csak Brüsszelben próbálnak idegeket eltalálni.

Tudják, egy közösség, mint az Európai Unió, értékalapon szerveződik, azért, mert hiszünk a demokráciában, hiszünk a jogállamiságban. Önök pedig nem ezt az értékközösséget választják, nem az emberi jogok tiszteletét, nem a demokráciát, nem a jogállamiságot, hanem Kínát és Oroszországot.

Jó lenne, hogyha elgondolkoznának azon, hogy hol vannak a mi valódi szövetségeseink ebben a kérdésben. És ha már Kínáról beszéltünk, azért, ugye, mint a Brian életében, azért felmerül az, hogy „mit adtak nekünk a rómaiak cserébe”. Tehát az önök gazdái akkor legalább adtake valamit Magyarországnak cserébe azért, hogy ingyen és bérmentve, úgy tűnik, gyarmatosítják Magyarországot a kínai érdekeknek? (Nacsa Lőrinc: Na, így gondolkodnak, hogy cserébe!)

Egy november 25-ei, tehát kettőnapos hír az, hogy Kína vízummentessé tette a belépését hat ország számára. Ez a hat ország: Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Malajzia.

(11.30)

A hat országból öt európai uniós ország, egy sem ezek közül Magyarország. Tehát úgy látszik, hogy önök még azt sem tudják elérni Kínánál, hogy legalább vízummentes legyen a magyar belépés. Nagyon érdekes, hogy ezek szerint még egy ilyen kicsi dolgot sem tudnak, ezek az állítólag ellenség európai uniós országok viszont elérik, hogy vízummentesen lépjenek be. (Nacsa Lőrinc: Fűzzük akkor szorosabbra, vagy ne?) Magyarországnak ezt nem sikerült. Tehát az önök érdekérvényesítő képessége a nullával egyenlő, semmi mást nem csinálnak, mint kiárusítják Magyarországot, és hagyják, hogy Kína egy totális gyarmattá tegye hazánkat.

Egyébként az is nagyon érdekes, hogy az önök törvénye szerint már jó néhány országban el kellene indítani különböző vizsgálatokat. Lássuk! Például amikor önök Észak-Macedóniában a Gruevszkit támogató médiára költöttek milliárdokat, vagy amikor  ez szintén köztudott  a szlovén szélsőjobboldali sajtót támogatták. Az is köztudott, hogy Franciaországban milliárdokban mérhető hitelt nyújtott Orbán Viktor Le Pennek. Szerbiában sok milliárd forintnyi támogatást nyújtottak az ottani szélsőjobboldali médiumok működtetésére, és Bosznia-Hercegovinában is a szerb szeparatista vezető, Dodik kormányát váratlanul Orbán Viktor mentette meg. Az önök törvénye szerint ezekben az országokban, például Franciaországban Le Pen ellen vizsgálatot kellene indítani, hiszen külföldi támogatást fogadott el Magyarország Kormányától. (Nacsa Lőrinc: Nem támogattuk!) Ezt hogy lehet? (Folyamatos zaj a kormánypárti képviselők padsoraiban.  Az elnök csenget.) Most azt el ne kezdje nekem mondani Nacsa Lőrinc, hogy az egy magánbank volt, mert tudjuk, hogy egy Mészáros Lőrinc által működtetett bank mennyire magánbank! Az a helyzet, hogy önök most pont a saját szélsőjobboldali barátaikat hozzák elég fura helyzetbe Európában, hiszen látjuk, hogy befolyásolni próbálják az ottani választásokat.

De az is egy nagyon érdekes helyzet volt, amikor az Alapjogokért Központ volt az egyik szponzora az Amerikai Konzervatív Unió konferenciájának, ahol Orbán Viktor is felszólalt. Ez a CPAC-konferencia. Az amerikai republikánus párt egy trumpista párt, tehát Donald Trump rendezvénye volt, ahol felszólalt Orbán Viktor, és elmondta, de egyébként más fórumokon is elmondta, hogy mennyire szuper Trump, és reméli, hogy ő kerül majd újra kormányra. Képzeljük el azt a helyzetet, hogy idejön Joe Biden amerikai elnök, és részt vesz egy ellenzéki rendezvényen. Ugye, ugyanez történt: Orbán Viktor részt vett Donald Trump rendezvényén. Hát, önök nem kapnának szikrát, ha idejönne, mondjuk, Biden vagy bárki az amerikai kormányból, és nyíltan fellépne egy rendezvényen.

Szóval, gondolkodjanak el, hogy ugyanazt csinálja Orbán Viktor külföldön, amit most önök számonkérnek Magyarországon! Tehát teljesen nevetséges ez a dolog.

Egyébként azt is szeretném megkérdezni, hogy amikor az önök gyerekei és a miniszterük gyerekei az itteni budapesti amerikai iskolába járnak  mert a miniszterek között is van olyan, akinek a gyereke oda jár , akkor a dollárbaloldalt szolgálják-e. Egy elég fontos miniszterről van szó, aki most már elég sok mindent felügyel. Nagyon érdekes, hogy vajon akkor ő a dollárbaloldalt szolgálja-e; vagy azok a KDNP-sek, akiknek a gyerekei, unokái Brüsszelben gyakornokok vagy Brüsszelben dolgoznak. Ha valóban komolyan vesszük ezt a kérdést, akkor lesz itt mit vizsgálnia ennek a hatóságnak valójában.

Pontosan lehet tudni azt, hogy önök megint semmi mást nem akarnak, mint megint egy balhét az Európai Unióval, hogy a valóban nekünk járó pénzt már megint lehessen vitatni, hogy lehessen vitatni, hogy önök megfelelneke vagy nem a jogállamisági kritériumoknak. Önök valamiért ezt a pénzt nem akarják megkapni az Európai Uniótól.

Egyébként még egy példát szeretnék mondani: például amikor Tucker Carlson idejött Magyarországra, önök fizettek neki, az MCC fizetett neki 30 ezer dollárt azért, hogy fellépjen. Nagyon érdekes, hogy akkor mégiscsak a dollárbaloldalt támogatja? Mit kértek az önök amerikai republikánus gazdái cserébe azért, hogy mondjuk, Tucker Carlson idejött fellépni Magyarországra? Valóban felmerülnek érdekes kérdések ezzel kapcsolatban.

Önök semmi mást nem csinálnak egyébként, mint orosz mintára elkezdik bevezetni azokat a törvényeket, jogszabályokat, hogy hogyan lehet megfélemlíteni független, kormánykritikus civileket, hogy lehet ellehetetleníteni minden olyan kritikus hangot Magyarországon, amely ne adj’ isten, valóban és jogosan befolyásolná a választók gondolkodását ezen a téren. Önök a saját hatalmukat akarják bebetonozni ezzel a törvényjavaslattal, és szépen sorban vezetik be azokat a putyini törvényeket, amelyeket már Oroszországban láttunk.

Tisztelt Képviselőtársaim! A Párbeszéd-Zöldek meggyőződése az, hogy a legnagyobb veszélyt Magyarország függetlenségére és szuverenitására önök jelentik, Orbán Viktor jelenti, az az Orbán Viktor, aki nem a magyar emberek akaratát hajtja végre, hiszen a magyar emberek megszavazták, hogy az Európai Unió és a NATO tagjai akarnak lenni, hanem a magyar emberek érdekeivel ellentétesen cselekszik akkor, amikor az Unióval szembemenve orosz érdekeket és a Kínai Kommunista Párt érdekeit szolgálja ki.

A Párbeszéd-Zöldek meggyőződése az, hogy Magyarország akkor lesz szabad, független és biztonságos, amikor nem önök lesznek kormányon. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Ajjaj!) Ha így folytatják az orosz és kínai befolyás növelését Magyarországon, akkor semmi más nem válik hazánkból, mint ezeknek a diktatúráknak a gyarmata. Mi nem akarunk sem orosz, sem kínai gyarmat lenni. (Dr. Répássy Róbert: Amerikai?) Mi egy szabad, független Magyarországot szeretnénk, amely valóban erős tagja az Európai Uniónak, erős tagja a NATO-nak és azoknak a szövetségeseinknek, amelyek ugyanazokat az értékeket képviselik, az emberi jogok védelmét, a demokrácia és a jogállamiság védelmét, ahogy azt az Európai Unióban teszik.

Fejezzék be ezt az álságos cirkuszolást erről a törvényjavaslatról! Beszéljünk a lényegről, ami a rekordmagas infláció, a kórházi fertőzések soha nem tapasztalt mértéke, az oktatás szétverése, és arra koncentráljanak, hogy ezeket a magyar embereket valóban velejéig érintő problémákat hogyan oldják meg! Ne azzal foglalkozzanak, hogy hogyan tudják a saját hatalmukat bebetonozni, hogyan tudnak még többet lopni, és hogyan tudják hazánkat külföldi érdekeknek kiszolgálni! A Párbeszéd-Zöldek a magyar érdekeket képviseli és azt, hogy Magyarország valóban egy független és biztonságos ország legyen az Európai Unióban. Köszönöm. (Dr. Budai Gyula közbeszól.  Nacsa Lőrinc: Az egész Párbeszéd tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage