ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Nacsa képviselő úrnak nem kell sietnie, mert rá már nem nagyon vesztegetek időt. Viszont a Nyitrai képviselő úr által elmondottakra érdemes reagálni.

Egyrészt az a nagy különbség, tisztelt képviselőtársam, és erre nagy összegben merek fogadni, hogy ahogy az integritásvédelmi hatóság nem működik…  hiszen annak az lenne a dolga, hogy megakadályozza, hogy önök tovább lopják az uniós pénzeket, valamint az önök által rendkívül nagy szenvedéllyel űzött korrupciót visszaszorítsa, ezért aztán az egy, már bocsánat, de sóhivatal; ezt tudtuk, amikor felállították, mindenki tudta, jól lehet látni, hogy semmilyen érdemi tevékenységet, eredményt nem ért el az elmúlt időszakban. Ezzel szemben nem kétséges, hogy a szuverenitásvédelmi hatóság nagyon is fog működni, és mindenféle koncepciós jelentésekkel fogja elárasztani a magyar közvéleményt. Nem véletlen, hogy iszonyatosan gyorsan létre is fogják hozni, hogy még a jövő évi választási kampány előtt rendkívül eredeti észrevételeket tehessen. Én Nacsa képviselő urat javasolnám rögtön a miniszterelnök úrnak  ha megteszik, hogy átadják  elnöknek, mert ő már olyan szinten űzi a bizonyítékok nélküli vádaskodást, hogy azt hiszem, hogy ennél jobb szakembert nem fognak erre találni. De biztos vagyok benne, hogy a Fidesznek szinte kimeríthetetlen készletei vannak effajta pártkatonákból és drónokból.

Szóval, azt akarom mondani, tisztelt képviselőtársaim, hogy nem kétséges, hogy ez a hivatal viszont nagyszerűen el fogja látni azt a feladatot, amit önök rábíznak, tudniillik azt, hogy különböző, rendkívül jól kitalált meséket, koncepciókat és vádakat terjesszen azokról, akik önöknek nem tetszenek.

Ami pedig az akkumulátorgyárakat illeti, tisztelt képviselőtársaim, nem kétséges, hogy akkumulátorgyárakra szükség van, csak azt nem értjük, miért van arra szükség, hogy Európa akkumulátorgyárainak döntő többsége Magyarországon épüljön meg állami támogatással, magyar vizet használva, magyar földet használva, a magyar levegőt szennyezve, ámde külföldi tulajdonban és vendégmunkásokkal. Ha elmagyarázzák nekem, hogy ebben mi a magyar érdek, azt nagyon meg fogom köszönni. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage