DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ahogyan az előbb képviselőtársának is kifejtettem és szeretném megismételni  a kormány minden tagja nevében szeretném megismételni , hogy mélyen együttérzünk minden szenvedővel, de azt valljuk, hogy nincs felesleges élet; van beteg élet, van nehéz élet, de nincs felesleges élet. Ön azt mondta, hogy a Momentum szabadságpárti  elfogadom. Hadd tegyem hozzá, hogy mi pedig életpártiak vagyunk, és az életet védjük.

Tisztelt Ház! Az Emberi Jogi Bíróság előtt folyamatban lévő eljárásban a kormány egyetlenegy dolgot tehet, hogy ebben az eljárásban a magyar jogrendet, a magyar alkotmányos rendet bemutatja, és azt képviseli.

Tehát világos a helyzet, hogy az Emberi Jogi Bíróság előtt egy kormánynak  bármelyik ország, tagállam kormányának  nem is lehet más feladata, mint hogy a saját alkotmányos rendjét védje, és ezt az alkotmányos rendet képviselje az Emberi Jogi Bíróság előtt.

Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném önt arra kérni, hogy amennyiben úgy érzi, hogy ez az ügy Karsai Dániel harca, akkor önök lépjenek eggyel hátrébb, ha kérhetem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage