BARCZA ATTILA, a Gazdasági Bizottság előadója: Köszönöm szépen. Köszönöm mindenkinek a vitában való részvételét és hozzászólását. Összességében szeretnék csak nagyon röviden annyit kiemelni a Számvevőszék beszámolójából, hogy a 71 jelentés, az 5552 szervezet számára a 70 javaslat, a több mint 2500 figyelemfelhívó levél és a 46 esetben javasolt támogatásmegvonás olyan eredménycsomag, ami, azt gondolom, igazolja az Állami Számvevőszéknek azt a munkáját, amit az évben elvégzett. Azt gondolom, hogy az elhangzottak alapján összességében abszolút megállapíthatjuk azt, hogy ez a beszámoló elfogadásra érdemes.

Engedjék meg, hogy reagáljak DK-s képviselőtársam felvetéseire. Határozottan visszautasítom azt, hogy azt állítja, hogy a Fidesz bedarálta az Állami Számvevőszéket (Gy. Németh Erzsébet: Miért, nem?), ami egy független szervezet, és úgy is végzi a munkáját. Azt gondolom, legfőképpen e mögött a kijelentés mögött az áll, hogy talán még ÁSZ-vizsgálat se szükséges ahhoz, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hogy itt egy óriási választási csalás történt azzal, hogy külföldi pénzekkel finanszírozták az ellenzék kampányát. (Sebián-Petrovszki László: Tényleg? Mert te kijelented, azért?) Azt gondolom, hogy ez még ÁSZ-vizsgálat nélkül is bizonyítható és botrányos. (Gy. Németh Erzsébet: Akkor meg minek erre kényszeríteni az ÁSZ-t?) Természetes, hogy erről a figyelmet ezzel a kijelentéssel is próbálják elterelni.

Még egyszer köszönet a vitában való részvételért mindenkinek. Újra azt kérem, hogy a Gazdasági Bizottság előterjesztését a beszámoló elfogadására az Országgyűlés majd fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage