CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen. Azt gondolom, arról érdemes beszélni, ha már említettem a backstage-et az előző hozzászólásomban, hogy az információk alapján a javaslat kapcsán rendkívül éles vita alakult ki a Fideszen belül. Gondolom, még nem sikerült dűlőre vinniük a dolgot, ezért van itt ilyen hihetetlen tülekedés a Fidesz-KDNP oldalán, csak ne lökjék meg túlontúl egymást, mert a végén még valakinek baja esik.

(16.30)

Remélem, hogy Répássy államtitkár úr megnyugtat minket, azért valamit csak mond a kormány nevében, ha már ő képviseli azt a kormányt, amelyik elméletileg vezeti ezt az országot.

Annyit viszont szeretnék mondani, hogy az előterjesztő, amikor arról beszél, hogy a szellemi képességet párhuzamba állítja a Ctrl C/Ctrl V-vel, én ezt értem. Én ezt értem, ezt nem kell túlmagyarázni, a Ctrl C/Ctrl V és a szellemi képesség párhuzama rendben van. Azt nem értem pontosan, hogy pontozással hogy lehet KO-zni, mert legyünk őszinték, az egy önálló műfaj vagy egy új találmány.

De egyvalamit higgyenek el, hogy az alkotmányosság  és erről Répássy Róbert államtitkár úr is hosszan beszélt az elmúlt napokban  nem vicc, nem olyan kérdés, amit ne kellene komolyan venni. És ha már úgyis a telefonját nyomkodja, államtitkár úr, akkor keresse ki, amit mondott az alkotmányról és az Alaptörvényről november 20-án, és azzal próbálja meg párhuzamba állítani azt az állítást, amit egyébként a Velencei Bizottság ajánlásként fogalmazott meg, hogy egy évvel a választások előtt nem illendő, nem helyes módosítani a választási szabályokat.

Én arra kérek mindenkit, akinek az alkotmányosság jelent valamit, hogy ezt a javaslatot toljuk el legalább az önkormányzati választások utáni időszakra. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage