DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon röviden szeretnék reagálni abból a felismerésből kiindulva, hogy a felszólalása jelentős részét nem nekünk, hanem az ellenzéki pártoknak célozta. Minden bizonnyal egyszerűbb lett volna, ha időpontot egyeztetnek, és az üléstermen kívül megbeszélik a javaslataikat, mert az ellenzéki pártoknak címzett javaslataihoz a kormány képviselőire nincsen szükség. Tehát a kormánynak ebben nincsen álláspontja.

Ha egyébként egyeztetnek majd, és valamilyen megállapodásra jutnak, akkor egyetlenegy pici dolgot javasolnánk: vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan lehetne úgy ellenzékben politizálni, hogy az nem függ külföldi támogatásoktól. (Dr. Vadai Ágnes: Jaj, tessék már leülni! Unjuk már ezt a szöveget! Ezt a hazug szöveget! Elnök úr, elég volt!) Mert szerintem ez a legnagyobb terhe most az ellenzéki politikai létnek, függetlenül attól egyébként, hogy milyen egyeztetésben vannak.

Ami a kormánynak címzett észrevételeit illeti: azt tudom önnek, illetve az ön szavazóinak is mondani, ha valakinek minden nézetkülönbségünk ellenére fontos az ország biztonsága, békéje és az, hogy minél hamarabb visszataláljunk a gyarapodás útjára (Dr. Vadai Ágnes: Akkor Dobrev Klárát támogatják!), az erőteljes gyarapodás útjára, amelyen több mint 13 évig jártunk, akkor a kormánypártokra és a kormányra a jövő évben is számíthat. (Dr. Vadai Ágnes: Az, persze!) Addig pedig önnek is boldog karácsonyt kívánok, ha addig nem találkoznánk és nem egyeztetnénk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage