DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: És most sem változtattak a politikájukon, mert amikor az árnyékminiszterük bemegy a tévébe, nyíltsággal beszél arról, nagy nyíltsággal beszél arról, hogy az fejjel menetel a falnak, hogyha a reálbéreket akarja emelni a kormány (Dr. Vadai Ágnes: Elinfláljátok! Ezt csináljátok! Elinfláljátok!), és egyébként nem támogatják a minimálbérek emelését. Ugyanaz a politika, ami egyszer 2010 előtt már csődbe vitte ezt az országot. Egyébként folyamatosan kampányolnak azért, hogy ne kapjuk meg a nekünk járó uniós pénzeket. (Varju László: Csak az igazat!)

Hogyha már gazdasági kérdésekről van szó, pár napja az ön által említett Dobrev Klára  úgy beszél róla, mintha semmi köze nem lenne hozzá  bemegy az egyik televízióba, és arra a kérdésre, miszerint ha Brüsszelben lenne, és szavaznia kellene arról, hogy megkapjuke a nekünk járó pénzeket, azt mondja, hogy ő nemmel szavazna. Nemmel szavazna arra, hogy Magyarország megkapja a neki járó pénzeket. (Zaj.  Az elnök csenget.) Ennyi! Ehhez gyakorlatilag semmi mást nem kell hozzátennem. (Dr. Vadai Ágnes: Mert ellopjátok! Eddig is azt csináltátok! Nem adjátok oda! Lölö!)

Folyamatosan támadják az inflációellenes intézkedéseket (Moraj a DK soraiból.), folyamatosan adóemeléseket javasolnak, kétkulcsos jövedelemadót, magasabb társasági adót, és emellé még vagyonadót is  ami mit jelent: ingatlanadót, mint ahogy már döntöttek róla 2010 előtt. (Varju László: A milliárdosokra vonatkozóan!  Dr. Vadai Ágnes: Értem én, hogy Mészárost és Szalay-Bobrovniczkyt véditek!) És hogy még egyet mondjak: a munkahelyteremtő beruházásokat is folyamatosan támadják. Szóval, amit önök javasolnak, az semmi, de semmi újat nem jelent ahhoz az időszakhoz képest, amikor a magyar gazdaság padlót fogott.

Még egy dologra szeretnék itt kitérni. Az idei év arról szólt, hogy a DK bekebelezte a baloldal jelentős részét. Ez például Budapesten azt jelenti majd, hogy Karácsony Gergelynek megengedik, hogy újra jelölt legyen, cserébe a DK adhatja majd a legtöbb polgármesterjelöltet a kerületekben, és sok vidéki városban vannak hasonló mozgások.

A végén még azok is egy listán lesznek önnel (Dr. Vadai Ágnes: Ez nehéz lesz! Az elnök úr nem indul az önkormányzati választáson, államtitkár úr!), akik most öles cikkekben mímelnek álkonfliktusokat a DK-val (Zaj.  Az elnök csenget.), és akkor itt most a momentumos képviselő hölgyekre és urakra nézek.

Szóval, 13 év után eljutottunk oda, hogy Gyurcsány Ferenc helyett Dobrev Klára férje lett a baloldal vezetője, közben létrejött, osztódott, és egyesült rengeteg baloldali párt, de a lényeg változatlan. Ennél sokkal egyszerűbb lett volna a szebb napokat látott MSZP-ben tartani egy tisztújító kongresszust.

Lényeg, ami lényeg: látjuk, hogy önök szépen lassan az egész baloldalt bekebelezik (Dr. Vadai Ágnes: Mi közötök van nektek a DK ügyeihez?), de egy dolgot tudniuk kell: az országot nem fogják. (Moraj a DK soraiból.) Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage