FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Nem! Nem fogadom el a választ. A történelmi tények taglalásával egyetértek egyébként. Azzal nem értek egyet, hogy Mészáros Lőrinchez hasonló járadékvadászokat kell közpénzből feltőkésíteni.

Olyan magyar vállalkozókat, vállalkozásokat, sikeres cégeket kell támogatni, akik és amelyek egyébként megállják a versenyt a nemzetközi porondon is. Mészáros Lőrinc nem ilyen egyébként. Lánczi András 2015-ben megfogalmazta az ideillő tételmondatot: amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája. Azt nyilván egy társadalomtudós mondhatja, de egy gazdasági szakember és döntéshozó, amilyen ön, államtitkár úr, nem mondhat ilyet.

Önnek tudnia kell, hogy csalnak, amikor egy cégre írnak ki pályázatot; csalnak, amikor befogadják a kamuelszámolásokat; csalnak, amikor valótlan tartalmú hatósági engedélyekkel és ellenőrzések elmaradásával támogatják a gazdasági hátországukat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Lánczi András őszintébb, mint ön, államtitkár úr. Ez itt egybilliónyi, ezermilliárdnyi korrupció  ez Mészáros Lőrinc sikerének titka. Ezt a sikersorozatot fogjuk mi befejezni és ennek véget vetni. Köszönöm. (Taps a DK padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage