GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, amikor önök hetente váltogatják a kormányzati struktúrát (Vitályos Eszter: Nem váltogatjuk! Nem, nem!), hogy éppen kihez mi tartozik, Varga Mihályt egyik héten lefejezik, utána átadják a másik miniszternek a jogokat, utána Lázár János kap jogokat, akkor átrakják Navracsics Tiborhoz, és még hosszasan sorolhatnám (Vitályos Eszter: Persze!), szerintem ön nincs abban a helyzetben (Dr. Latorcai Csaba közbeszól.), hogy képviselőket ez ügyben kioktasson. (Vitályos Eszter: Nem kioktattam!  Rétvári Bence: Elfogadott törvény!) Önnek az a dolga, hogy szakmai választ adjon. (Vitályos Eszter: Meg kell nézni a törvényt!  Rétvári Bence: Elfogadott törvény!)

Szakmai választ pedig nem adott arra a kérdésemre, hogy megőrzike a Magyar Rádió épületét, hogy megőrzike például a Bródy Sándor utcai falat, a szabad Magyar Rádió egykori épületét. Örülök, hogy bukszusokkal fogják betelepíteni és 28. századi típusú épületet fognak építeni, de ettől még van ott építészeti örökség, a Palotanegyed, és ha önök állandóan arra büszkék, hogy mennyire őrzik a magyar nemzeti kulturális örökséget, kicsit odafigyelhetnének a Magyar Rádióra is.

Arra figyelmeztetem még egyszer, hogy ne kioktassa a képviselőket (Vitályos Eszter: Majd te megmondod, hogy én mit csináljak!), hanem szakmai választ adjon. Köszönöm szépen. (Taps a DK padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage