VITÁLYOS ESZTER kulturális és innovációs minisztériumi államtitkár: Nos, képviselő úr, én pedig a leghatározottabban visszautasítom azt, hogy engem kioktatással vádoljon. Nézzen utána, legyen szíves, annak, hogy a kormánynak milyen hatás- és feladatkörei vannak, kik a címzettjei az egyes kérdéseknek (Gréczy Zsolt és dr. Lukács László György közbeszól.), és úgy nyújtsa be a kérdéseit! Ez a magyar Országgyűlés felelős tagjának a dolga, azt hiszem.

Kedves Uram! Érzékelve a helyi önkormányzat és néhány helyi érdekeltségű természetes személy támadását a beruházás ellen, az Építési és Közlekedési Minisztérium már kilenc alkalommal egyeztetett az ön által most képviselt civilekkel és egyéb szervezetekkel. Nagyon bízom benne, hogy mindez kielégíti a baloldal magas fokú transzparencia iránti igényét, amit persze mindig csak akkor tapasztalhatunk, amikor önök ellenzékben vannak, mert a 4-es metró ügyében, a Gyurcsány-féle velencei-tavi földmutyi idején még nem volt ilyen erős vágyuk az üvegzsebre.

Szeretném azt is megerősíteni, ma lesz egyébként újabb közmeghallgatás ebben a témában, ahol a főépítész úr fog részt venni, hogy az egyeztetési folyamatba bevonta az ÉKM a kerület és a főváros főépítészét is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage