GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Rövid lesz az idő arra, hogy mindazokat a pontatlanságokat kiigazítsam, amelyeket ön egy perc alatt elmondott, de csak szeretném felhívni a figyelmét, hogy 2010-től Magyarországon Orbán-kormány van hivatalban, tehát 2010-ben, 2010 második félévében, ’11-ben, ’12-ben, ’13-ban is mi voltunk kormányon  ezt csak azért mondom, mert ön ezt az időszakot is abba a körbe sorolta, amikor nagymértékben csökkent (Tordai Bence: Nem, a gazdasági válság időszakát!) a károsanyag-kibocsátás.

A gazdasági válságról pedig annyit, hogy valóban, amikor Medgyessy-, Gyurcsány-kormány volt, akkor volt gazdasági válság és államcsőd is, de 2012 után az ország növekedésnek indult. És azért nem foglalhat helyt az ön érvében a gazdaság összeomlása, mert, és ezért mondtam, hogy 1990-hez képest Magyarország majdnem meg tudta ötszörözni a gazdasági teljesítményét. Tehát  még egyszer mondom  az, hogy 90-ben valóban volt egy ipari összeomlás, az nem érv, hiszen azóta sokkal nagyobbat léptünk előre, mint a nyugat-európai országok, miközben nálunk a károsanyag-kibocsátás nagymértékben csökkent.

Még egy dolgot szeretnék a szíves figyelmébe ajánlani, ami kettő: Magyarország tavaly növelte először éves szinten 1 gigawatt feletti mértékben a napelemes és naperőművel beépített teljesítményét, a világon összesen 25 ország volt erre képes 2022-ben; és korábban 2030-ra vártuk azt, hogy a háztartási méretű naperőművekből elérjük a 200 ezret, és ehhez képest már (Az elnök csenget.) most több mint 245 ezer üzemel hazánkban. Ezek szerintem szép eredmények, önök is nyugodtan üdvözölhetik. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage