DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Igazából a rezsicsökkentéssel kapcsolatban  mert itt a képviselő úr több megjegyzést is tett  szeretném kiemelni, hogy annak az egyik legnagyobb előnye és a legnagyobb vívmánya az, hogy ezt minden magyar embernek, minden magyar családnak tudjuk biztosítani. Mi azért küzdünk, hogy ezt meg tudjuk tartani, mert úgy gondoljuk, hogy ezzel tényleg minden magyar családnak tudunk segíteni, főleg úgy, hogy 2010 előtt a legmagasabb energiaárakat fizették a magyar családok. Tényleg, a keresetük nagyon jelentős részét kellett erre költeniük.

Képviselő úr már múltkor is ezzel a témával kapcsolatban kérdezett, és akkor is elmondtam azt, hogy alapvetően az Európai Bizottság folyamatosan támadja ezt az egész intézményt, a legutóbbi országspecifikus jelentésében is megtette ezt, és mi azért indítottunk nemzeti konzultációt, és a 11 pontból azért az első pont a rezsitámogatás kérdése, mert igenis ezt az egész intézményt újból meg kell védeni.

És nagyon sajnálom azt, hogy a képviselő úr gyakorlatilag az elsők között kritizálta a nemzeti konzultációt, a DK részéről ezt Dávid Ferenc képviselőtársunk tette meg ugyanabban az időben, és nagyon bízom abban  mert azt gondolom, hogy szomorú lenne, ha a Mi Hazánk és a DK rezsiemelés gondolatában találna egymásra , tehát én nagyon bízom abban, hogy ez nem fog megtörténni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.  Dr. Apáti István: Még a feltételezés is sértő!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage