RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszánál  így írhatjuk le a főváros működését. Karácsony Gergely egy-két segítő kézzel, akit mellé ültetett Gyurcsány Ferenc, posztolgat valamit mindennap a főváros ügyei vagy az országos politika kapcsán. Ebben ki is merül az érdemi politikai tevékenysége, és közben pedig ugyanazok az emberek, akik 2010 előtt Magyarországot olyan csődhelyzetbe vitték, hogy még a Parlament épületét is jelzáloggal terhelték, hiszen az IMF-hitelnek ez is biztosítéka volt, mint minden forgalomképes és forgalomképtelen magyar nemzeti vagyon, nos, ezek az emberek, akik ilyen helyzetbe hozták Magyarországot… És akkor emlékezhetünk, a nemzetközi sajtóban Görögországgal és más országokkal együtt emlegették Magyarországot, nem úgy, mint azóta, amikor, mondjuk, 7,1 százalékos gazdasági bővüléssel a leggyorsabb bővülés volt Magyarországon az Európai Unió országai közül, hanem ott bizony a másik oldalon voltunk, amikor nagyon nehéz helyzetben volt Magyarország.

Nos, akik az országot ilyen helyzetbe hozták, miért vártunk volna mást tőlük, hogy mást fognak tenni a főváros vezetésében? Akik bebizonyították, hogy csak privatizálni tudnak, a privatizációt sokszor a saját javukra is fordítani, Gyurcsány Ferenc gyors meggazdagodása ennek egy jó példája, akik csak külföldi szervezeteknek az utasításait hajtják végre, akár pénzügyileg is, mint az IMF-ét vagy akár politikailag is, mint a 4 milliárdos kampánybotrányban, amiket tettek  nos, azoktól nem is várhatunk mást.

A másik pedig, hogy amikor itt a parlamentben ülünk, és hallgatjuk a baloldali képviselőket, hogy micsoda ötleteik vannak az ország irányítása kapcsán, akkor azt látjuk, hogy azokat a célokat, amiket itt megfogalmaznak, valahogy azoknak a céloknak az elérése érdekében Budapesten, a budapesti vezetésben semmilyen pozitív példát nem tudnak felmutatni.

Tehát sokféle jó ötlettel elő lehet állni, csakhogy éppen Budapesten azt láthattuk, hogy legutóbb a legnagyobb innováció ebben a négy évben, hogy ezek miatt a műanyag karók miatt, amikkel leválasztják az utak egy részét, még a hókotrók sem tudtak elmenni, így nem tudtak biciklizni a biciklisek a biciklisávban, mert nem gondoltak arra, hogy Budapesten egyszer esni fog a hó, és ezért ott is el kellene takarítani a havat. Tehát az interneten nevelkedtek, de azért szánalmas, hogy egy ilyen vezetése van Budapestnek, és közben a pénzügyekkel is így bánnak, ahogy ön említette. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage