MIHÁLFFY BÉLA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Továbbra is a rezsicsökkentés az egyik legfontosabb, családokat segítő intézkedés. Évek óta fenntartjuk, évek óta küzdünk a liberális baloldallal és a Nyugattal, akik folyamatosan a rezsivédelem megszüntetésén ügyködnek.

Az Európai Bizottság arra akar minket kényszeríteni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, pedig a rezsivédelem Európában egyedüli intézményként működik, és védi a magyar családokat és nyugdíjasokat. Egy olyan intézkedést akarnak eltörölni, amely havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a magyar családok energiaszámláit. Hosszú idő óta mi fizetjük a legalacsonyabb áram- és gázárakat Európában. Felfoghatatlan, hogy Brüsszel az emberek jólétét, biztonságát, életét semmibe veszi, hogy Brüsszelt nem érdekli az európai polgárok nehezebb sorsa. Hataloméhes brüsszeli vezetők hoznak sorozatosan rossz döntéseket, és kényszerítik ránk ezek elfogadását.

Tisztelt Államtitkár Asszony! A gáztározók töltve vannak, Magyarország megfelelően felkészült a hidegebb hónapokban a megnövekvő energiaigények biztonságos kiszolgálására. A rezsivédelmi intézkedéseknek köszönhetően az otthonokban továbbra is rezsicsökkentett árakon biztosítható a fűtés. Brüsszel hiába fenyegetőzik, mi továbbra is fenn kívánjuk tartani a rezsivédelmi intézkedéseket, és ennek alátámasztására az emberek véleményét is megkérdezzük a nemzeti konzultáció keretében.

Tisztelt Államtitkár Asszony! Brüsszel támadásai és eszement követelőzései már túlfeszítik a húrokat. Kérdezem ezért a tisztelt államtitkár asszonyt: a jövőben is meg tudjuk védeni és fenn tudjuk tartani a rezsivédelmi intézkedéseinket az egyre agresszívabb brüsszeli nyomással szemben? Várom az államtitkár asszony megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage