DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány energiaügyekben is az energiabiztonság fontosságát, szavatolását és az energiaellátás gördülékenységének megtartását tartja szem előtt. Éppen ezért is szeretném megköszönni a Törvényalkotási Bizottság munkáját, hiszen a Törvényalkotási Bizottság 108 módosító pontot fogalmazott meg.

Egy több területet érintő törvényjavaslatról van szó. Ezek a módosítók érintették a bányászati tevékenységre és bányafelügyeletre vonatkozó rendelkezéseket, távfűtés esetén a fűtés egyedi szabályozásaira vonatkozó részt és a fűtésiköltség-megosztó felszerelésével kapcsolatos rendelkezéseket. Kitértek az ipari felhasználók energiaközösségének szabályozására is, és a szélerőművek telepítésének az elősegítésére is. Természetesen emellett nyelvhelyességi, szövegpontosító és jogtechnikai javaslatok is szerepeltek a módosítók között.

Az tudom kiemelni, hogy Magyarország energiabiztonságával kapcsolatban fontos a diverzifikáció, amely alatt mi nem az egyik függés másikra cserélését értjük, hanem azt, hogy minél több forrásból és minél több útvonalon szerezzünk be energiát.

Szeretnék az idő rövidsége miatt talán csak egy dolgot kiemelni. Fontosnak tartom azt, hogy például az LNG-vel kapcsolatos szabályozásánál meg tudtuk alkotni annak a lehetőségét, hogy a diverzifikációt minél inkább előtérbe tudjuk helyezni. Úgyhogy én még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását az eddigiekben, és arra kérem a képviselőtársakat, hogy a holnapi napon is támogassák ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage