SZABÓ ZSOLT, a Költségvetési Bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Költségvetési Bizottság 2023. december 7-én tartott ülésén megtárgyalta a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával összefüggő törvények módosításáról szóló T/6077. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 10 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Ház! Az előttünk fekvő törvényjavaslat célja, hogy a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárását érintő, valamint az ezzel összefüggő módosító rendelkezéseket pontosítsa, valamint a helyi önkormányzatok gazdasági, pénzügyi stabilitását elősegítse, a valós és megbízható összkép megvalósítását javítsa.

Úgy vélem, hogy az indítvány az önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodáshoz járul hozzá, ezért kérem a tisztelt Házat, kérem a tisztelt képviselőket, hogy a holnapi szavazás során támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage