DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Én eddig azt hittem, hogy napirenden kívül olyan rendkívüli ügyről beszélnek, ami nincs napirenden, ehhez képest az Országgyűlés tegnap este fél 9-kor tárgyalta az ön által említett törvényjavaslatot, illetőleg határozati javaslatot. Sajnálom, hogy tegnap este nem tudott részt venni a vitában, mert én magam is és jó néhány képviselő itt ültünk, és vártuk volna ezeket a hozzászólásokat. (Novák Előd: Nem volt vita.) Egyedül az előterjesztők voltak jelen. Még egyszer mondom, ez egy olyan ügy, amit ön napirend előtt említett, amely az Országgyűlés napirendjén van, és az Országgyűlés két olvasatban vitát folytatott róla, valamint fog róla szavazni.

Ami pedig azt illeti, hogy ön milyen intelmeket tud az ellenzéki pártoknak mondani, milyen vitájuk van a baloldali ellenzéki pártokkal, ebbe én nem szeretnék beleszólni, különösen nem a kormány nevében. Az mindenesetre különös, hogy ezt a javaslatot 2014-ben a baloldali pártok terjesztették elő, a baloldali pártok álláspontja volt, most pedig, 2023-ban a Mi Hazánk nyújtotta be az Országgyűlésnek. Tehát kicsit érdekesek ezek az együttműködések.

(8.20)

Viszont, ha megengedi, a magam részéről sok sikert kívánnék önnek és pártjának abban, hogy elhatárolódjon a baloldaltól, hiszen az talán helyes lenne, mert amit a baloldal csinál az Országgyűlésben és a parlamenti politikában, az valóban nem vonzó, és talán önöket sem vonzza az ő politikájuk annyira, hogy együttműködjenek.

Tisztelt Elnök Úr! Úgy gondolom, hogy az Országgyűlés ki tudja fejezni a véleményét azokról a törvényjavaslatokról, amelyekről a frakcióvezető úr beszélt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage