DR. HARGITAI JÁNOS, a Mentelmi Bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. 2023 év végén vagyunk, de 2019. december elejére kell visszatekintenünk. Ekkor a Hír TV felületein megjelenik egy írás ezzel a címmel: „Feljelentéssel fenyegette meg a Hír TV-t a DK frakciószóvivője”  ez Gréczy Zsolt képviselő úr.

De mi van az ügy mögött, amiért a képviselő úr ilyen mondatra ragadtatta magát? Borkai Zsoltnak egy nagyon nagy közfigyelmet kiváltó cselekvése (Derültség az ellenzéki padsorokban.), és itt nem a lólengésben megszerzett olimpiai bajnoki címére kell gondolniuk. Azon a bizonyos sajtótájékoztatón Gréczy Zsoltot azzal szembesítette egy újságíró, hogy a DK-nak köze lehet azoknak a bizonyos felvételeknek a kiszivárogtatásához, amik előkerültek, megjegyzem, amelyek nyilvánvalóan és biztosan személyiségi jogot sértően kerültek ki a nyilvánosság elé. A képviselő úr, frakciószóvivő úr cáfolta, hogy a DK-nak ehhez valami köze lenne.

Na most, az újságíró mire alapozta ezt az állítását? Arra, hogy egy P. P. nevű úr, akit az eljárásban tanúként is meghallgattak, azt állította, hogy Póczik József  DK-s labdarúgónak emlegetve Póczik Józsefet, a Rába ETO egykori legendás középpályását  juttatta volna el ezeket a felvételeket a DK-hoz. Ezt cáfolta Gréczy képviselő úr, és mondta ezt az ominózus mondatát. Eltelik másfél év a cikk megjelenése után, amikor ez a P. P. nevű úr azzal szembesül, hogy van egy ilyen írás, ekkor tollat ragad másfél év után, és feljelenti Gréczy Zsoltot.

Ebből indul a magánvádas eljárás, ami aztán megjárja fél Pannóniát, a Győri Járásbíróságtól két pesti bíróságra is eljut, míg végre a Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapítja az illetékességét, a nevére veszi, jó másfél évig érleli a történetet, és akkor fordul az Országgyűléshez, hibásan. (Dr. Vadai Ágnes: Éljen az igazságügyi reform!) Munkatársaim segítségével a dokumentumok helyesen is bekerülnek a Ház elé.

Így ülésezett tegnap a Mentelmi Bizottság, ahol ott volt Gréczy képviselő úr. Elmondta nekünk, hogy nem ismeri ezt a P. P. nevű urat, ő nem követett el semmiféle bűncselekményt, megjegyzem, az iratokból én sem látok semmi ilyet, ezért a Mentelmi Bizottság egyhangúlag úgy határozott, és ezt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ebben az adott ügyben Gréczy Zsolt mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. (Moraj és derültség az ellenzéki padsorokból: Óóó!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage