ELNÖK: Köszönöm szépen, Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalokra a holnapi ülésnapon kerül sor.

Most pedig soron következik a szkíták Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezésről szóló előterjesztés összevont vitája. Az Igazságügyi Bizottság által benyújtott előterjesztés H/6393. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. Tájékoztatom önöket, hogy az elfogadott házszabálytól eltérés szerint a nyitóbeszéd és a zárszó elhangzására összesen 5 perc, a kormány képviselőjének nyilatkozatára 5 perc, a Törvényalkotási Bizottság felszólalására 5 perc, ebből a kisebbségi vélemény ismertetésére 2 perc, a képviselőcsoportok felszólalására összesen 5-5 perc áll rendelkezésre.

Elsőként megadom a szót Vejkey Imre úrnak, az Igazságügyi Bizottság elnökének, a napirendi pont előterjesztőjének. Felhívom figyelmét, hogy a vitában történő nyitóbeszéd és az esetleges zárszó ismertetésére mindösszesen ötperces időkeret áll rendelkezésére. Öné a szó, bizottsági elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage