VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási Bizottság előadója: Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási Bizottság 2023. december 11-én megtárgyalta a szkíták Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezésről szóló H/6393. számú határozati javaslatot. A bizottság a határozati javaslatot megvizsgálva megállapította, hogy az megfelel a határozati házszabály 44. § (1) bekezdésében foglalt követelményeknek.

A határozati javaslathoz képviselői módosító javaslat nem érkezett, és a bizottság sem fogalmazott meg módosításra irányuló szándékot.

Az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 34 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Azt csak megerősíteni tudom, amit államtitkár úr elmondott: a bizottság egyöntetű álláspontja megegyezett az elnök úr felvetésével, miszerint valóban szükséges lenne módosítani az adott szabályozást. Köszönöm szépen a figyelmüket, köszönöm a szót, elnök úr. (Taps.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage