TOROCZKAI LÁSZLÓ, a Mi Hazánk képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Garantálom, hogy egyrészt föl fogom ébreszteni az itt szunyókáló képviselőket (Moraj és derültség.  Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Ki szunyókál?), illetve azt is garantálom, hogy mindjárt nem egymással fognak majd itt foglalkozni a fideszesek és a balliberális képviselők, hanem rám fognak majd figyelni. Merthogy az a nagy helyzet, hogy pontosan az derült ki, pontosan önök a lényegüket mutatják ebben az egész vitában, a Fidesz ugyanazt teszi, amit mindig tenni szokott, és a balliberális oldal ugyanazt teszi, amit mindig tenni szokott.

A Fidesz semmi mást nem csinál, mint átveri a saját nemzeti érzelmű szavazóit, amikor hazudik nekik, amikor folyamatosan, állandóan a saját elveivel, a saját mondandójával szembemegy, hiszen éppen a Fidesz volt az, amely még egy évvel ezelőtt, mondom a dátumot, 2022. június 21-én Havasi Bertalan, az önök saját sajtószóvivője által kiadott közleményben, az MTI-hez eljuttatott közleményben a következőt írja: „Orbán Viktor miniszterelnök és Zelenszkij ukrajnai elnök tárgyalt egymással, és Orbán Viktor a tárgyalás során hangsúlyozta, Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja az EU tagjelölti státuszt, és mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt is.” Akkor miről beszélünk? Hát, önök valójában már megint hazudnak. Nem elveik vannak, hanem üzletelnek. Önöket csak a pénz érdekli!

Ami pedig azt illeti  még mielőtt elmegy az utolsó balliberális képviselő is, örülök, hogy itt van néhány (Derültség.), itt vannak önök hárman (Derültség.) , hadd mondjam el akkor, hogy önök is hozták a formájukat (Szabó Timea: Mi négyen vagyunk!), önök is ugyanazt csinálják, a lényegüket hozzák. Most megint, ismét megmutatták az arcukat, semmi mást nem csinálnak, mint az amerikai gyökerű nemzetközi pénzemberek, globális nagyvállalatok utasításait végrehajtják.

Nem tudom, valakinek feltűnte az, hogy a Momentum jelenleg ehhez a vitához, ami nem Magyarországról szól elsősorban, hanem Ukrajnáról, öt képviselővel szól hozzá. Ez az önök frakciójának gyakorlatilag a fele. Ehhez képest az önök frakcióvezetője, nyilván nagy eredmény, hogy papírból sikerült felolvasni a mondandóját, amit valaki leírt neki, lehet, hogy New Yorkból küldték el, de az a nagy helyzet, hogy egyetlenegy szakmai vitához hozzá nem szólt itt vezérszónokként.

Én itt voltam a költségvetési vitában, az energetikai kérdésekhez, atomenergiához hozzászóltam. Gelencsér úr semmi máshoz nem szól hozzá, csak Ukrajna érdekeit képviseli a magyar Országgyűlésben, de valójában az amerikai megbízók érdekeit képviselik, úgyhogy önök most elképesztően aktívak a Momentum részéről. De nem láttuk semmilyen olyan ügyben, mint például vagyongazdálkodás, digitális állam, felsőoktatási vita, az önök aktivitását.

Úgyhogy semmi más nem történik itt a parlamentben, megint csak annyi, ami szokott, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen, amely a magyarok érdekeit képviseli elvhűen, mert mi 2022 júniusában, amikor Orbán Viktor még azt mondta, hogy támogatja Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését, a Mi Hazánk Mozgalom frakciója azonnal tiltakozott. Mi az első pillanatban elmondtuk, hogy Ukrajna természetesen semmilyen szempontból nem alkalmas az európai uniós tagságra, és az európai uniós tagállamok fizetnék meg az árát annak, katasztrofális árát annak, hogyha Ukrajnát előbb-utóbb az Európai Unióhoz csatolnák.

De akkor mindezek után beszéljünk még valamiről, amiről ugyan érintőlegesen tettek önök említést, mind a Fidesz, mind pedig a balliberális oldal, de itt is szeretnék rámutatni arra, hogy mennyire átverik a magyarokat, merthogy a kárpátaljai magyarok, a magyar érdek mindennél fontosabb.

Akkor kezdjük először, mielőtt a magyar gazdasági érdekekről beszélnék, a kárpátaljai magyarok ügyével! Itt többször a balliberális oldal felolvasta a foglyul ejtett, túszul ejtett kárpátaljai magyar érdekképviselet által küldött levelet.

Miért nem hívták be ide a kárpátaljai magyarok valódi vezetőjét, tehát ne annak az érdekképviseleti szervezetnek a vezetőit idézzék, akik kijevi fogságban vannak, és akiknek az érdekképviseleti szervezetének a neve is úgy kezdődik, hogy ukrajnai magyar? Miért nem hívják be ide a KMKSZ vezetőjét, a kárpátaljai magyarok legitim képviselőjét?

Tudja, hogy hol van, Szabó Timea képviselő asszony? Ne egymással foglalkozzanak (Szabó Timea: Hadd foglalkozzunk már egymással!), mert a lényeg csak itt most először hangzik el ebben az Országgyűlésben! Miért nem hívja be a Momentum, a Demokratikus Koalíció vagy akár a nanopárt képviselője, a Párbeszéd (Derültség.), miért nem hívja be Brenzovics Lászlót, a KMKSZ elnökét? Nem kell Kijevig mennie, mert itt van menekültként Budapesten.

Tud ön arról, hogy menekültként van Budapesten? (Szabó Timea: Akkor miért nem hívtad meg?) Tud ön arról, hogy ha hazamenne a szülőföldjére, Kárpátaljára a magyarok érdekvédelmi szervezetének képviselője (Szabó Timea: Miért nem hívtad meg?), akkor lehet, hogy lelövik, vagy éppen lecsukják? (Szabó Timea: Miért nem hívtad meg?) Tisztában vannak önök azzal, hogy Ukrajna nemcsak gazdasági katasztrófát hozna az Európai Unió és Magyarország számára, hanem ezen kívül Ukrajna egy terrorállam? (Szabó Timea: Fidesz-csicska!) És csak ezután jön az, hogy egyébként a világ egyik legkorruptabb állama.

Akkor menjünk sorban ezeken az állításokon! Ehhez előveszek egy szemléltető eszközt. Tudom, hogy ezért majd meghurcolnak, vagy büntetést kapok, de az a nagy helyzet, hogy nem tudom mással önöknek bizonyítani, a sok elhangzott hazugság, mellébeszélés meg összevissza beszélés, meg Amerikából ideküldött, önöknek leírt mondatok helyett itt a nagy valóság. Tudják, hogy mi ez? Ez egy ukrajnai katona katonakönyve. (Felmutatja.) Ez egy magyar, egy kárpátaljai magyar katonakönyve, aki már úton volt a frontra, de megszökött. Ukrajnából és külföldről tömegesen szöknek meg magyar állampolgárságú, magyar nemzetiségű kárpátaljai honfitársaink, akiket a vágóhídra visznek jelenleg, miközben mi itt egymással vagyunk éppen elfoglalva.

Mivel ezeket az embereket senki nem menti meg, sem az önök amerikai nemzetközi nagyvállalati és egyéb barátai, sem pedig a magyar kormány nem menti meg ezeket a magyarokat (Szabó Timea: Ezt Putyinnak köszönd!), ezért a Mi Hazánk Mozgalomhoz fordultak, és tömegesen hozzuk őket haza, a Mi Hazánk Mozgalom tagjai a saját biztonságukat kockáztatva, mert magyar életeket mentünk meg.

Behozhattam volna őket ahelyett, hogy most lehet, hogy én kapok ezért valami pénzbüntetést, mert tudom, hogy nem lehet ilyen eszközöket felmutatni, de nem tudom őket behozni, mert az életükkel játszanak, 5-10 év börtönnel játszanak ezek a kárpátaljai magyar honfitársaink. Ezért kell bizonyítékként, mert különben még ezt is letagadnák, behoznom az egyik magyar katonai kiskönyvét. Ez elég friss, néhány nappal ezelőtt hoztuk haza Magyarországra.

A magyar államnak, a magyar kormánynak kutya kötelessége lenne az, hogy az ő életüket menti. A balliberális oldaltól nem várjuk el, mert ők nyíltan ukrán, amerikai és nemzetközi pénzügyi köröket képviselnek ebben a vitában is.

De akkor még mindig: mi lenne a teendője a magyar kormánynak, hogy megvédje, valóban megvédje a magyar honfitársainkat? Miért nem kezdeményezi akkor, amikor Orbán Viktor most már rendszeresen beszélget Zelenszkijjel, miért nem kezdeményezi azt például, amit mondjuk, Ausztria annak idején meg mert tenni? Miért nem védhatalmi státuszt akar Magyarország gyakorolni a kárpátaljai, magyar állampolgárságú magyar testvéreink, honfitársaink érdekében? Miért van az, hogy Orbán Viktortól ma is csak annyit hallottunk, hogy megelégszünk azzal, hogyha a 2015-ben elvett magyar jogokat visszaadják?

Hát, az a minimum, de nehogy már az legyen a tárgyalási alap Zelenszkijjel szemben, hogy amit elvettek teljesen törvénytelenül, a legsötétebb diktatúrákra jellemzően elvettek a magyaroktól, azt adják vissza, és akkor majd mi támogatjuk őket, azt a rengeteg pénzt, amit az európai uniós tagállamok, illetve az adófizető polgárok küldenek Ukrajnába.

Ne ez legyen a tárgyalási alap, hanem minimum az 1991-es népszavazás! Az a népszavazás, amire hivatkozva az egész világ ma támogatja Ukrajna úgynevezett honvédő háborúját. Hát, az 1991-es népszavazás volt az, amely kijelölte a mai Ukrajna határait, és kimondta Ukrajna függetlenségét. Csakhogy ugyanaz a népszavazás kimondta Kárpátalja önrendelkezését, minimum autonómiáját és azon belül pedig a beregszászi magyar területi autonómiát. Olyan elsöprő többséggel szavaztak Kárpátalján és a beregszászi járásban az emberek erre az autonómiára, hogy nyilvánvaló, hogy nemcsak magyarok, hanem ruszinok, ukránok, románok, cigányok és mindenféle ott élő nemzetiség is arra szavazott, hogy autonómiája legyen.

Mi tehát a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök feladata? Ahelyett, hogy a 2015-ös jogok visszaadásáról beszél és tárgyal, meglebegtetve az akkori uniós eurómilliárdokat Zelenszkij és az ő korrupt rendszere előtt, ahelyett védhatalmi státuszt, a ’91-es népszavazás végrehajtását, legitim, törvényes népszavazás végrehajtását, Kárpátalja autonómiáját, önrendelkezést kell követelni, és máris meg vannak mentve a magyar honfitársaink, akiket túszul ejtett a kijevi rezsim.

(11.10)

Mert onnantól kezdve lehetne azt mondani, hogy van egy önálló egység, amit a sokat az előbb, itt a vitában emlegetett Szerbiában is megadnak Vajdaságnak. Van egyfajta területi entitás, amire hivatkozva például már rögtön lehetne azt kérni, hogy a kárpátaljaiakat ne vigyék ezer kilométerre a vágóhídra, a frontra, hanem Kárpátaljáról kizárólag önkéntesek mehessenek, a helyieknek Kárpátalja területén kelljen leszolgálni, mondjuk, akár a sorkatonai szolgálatot. Erre lehetne hivatkozni. De ha a kormány ezt nem kezdeményezi, Kárpátalja számára valamilyen területi entitást, valamilyen önrendelkezést nem követel, akkor az nemcsak tárgyalási pozíció szempontjából is egy nagyon hibás lépés, hiszen minél többet követelünk, annál nagyobb az esély, hogy valamit abból el is tudunk érni, hanem ráadásul nem tudja így megmenteni a kárpátaljai magyarokat sem.

Az előbb említettem azt, hogy ráadásul Ukrajna nemcsak gazdasági értelemben katasztrófa Magyarország és az Európai Unió számára, hanem egy terrorista állam. Azért néhány konkrét példát erre is hadd mondjak! Először is a gazdasági rész: itt a vitában érintőlegesen  bár ennél szerintem sokkal fontosabb ügy  már elhangzott, hogy milyen kárt okoz jelenleg Ukrajna a magyar gazdaságnak. Nem véletlenül állnak ott magyar kamionosok, magyar fuvarozók a magyar-ukrán határ környékén, jelenleg is éppen demonstrálnak. Az ő érdekeikről kellene itt leginkább beszélnünk. Nem az amerikai, New York-i érdekekről, meg nem a Fidesz NER-rendszerének a pénzügyi, üzleti érdekeiről kellene beszélni, hanem például arról, hogy nem tud Magyarország természetesen már most sem, nemhogy egy európai uniós csatlakozási tárgyalás után, versenyképes maradni az ukrán gazdasággal szemben. Egyrészt Ukrajnának a termőföldjei a világon a legnagyobbak  31 millió hektár talán vagy még több termőfölddel rendelkezik Ukrajna. Nemcsak erről van szó, hanem ráadásul, ami Magyarországon katasztrofális, az adóterhek; Ukrajnában alacsonyabbak, kisebbek az adóterhek.

Ami a fuvarozást illeti, például amióta állítólag humanitárius céllal jönnek Ukrajnából a fuvarozók, nem véletlenül lettek ennyire dühösek a magyar fuvarozók, mert miközben Magyarországon, a magyar fuvarozók esetében 4 százalékos csökkenésről, az ukránok esetében 30 százalékos növekedésről tudunk beszámolni itt, Magyarországon. Ez már jelenleg sem a magyar érdekek képviselete. Hogy lehetne a magyar érdekeket így képviselni, ha Ukrajna csatlakozna az Európai Unióhoz?

De ami ennél szerintem még nagyobb probléma a kérdéssel kapcsolatban, az az, hogy Ukrajna jelenleg már működésképtelen. Nemcsak hogy nem termel, nemcsak hogy nem működik valójában semmilyen termelőkapacitás Ukrajnában, hanem olyan, mintha Ukrajnáról már mindenki lemondott volna, kivéve a BlackRockot és más, amerikai gyökerű globális nagyvállalatokat, hogy végre elérkezzek a balliberális oldal megbízóihoz, akik miatt a Momentum is ennyire elképesztően aktív lett ebben a vitában. A magyar ügyek, a magyar szakmai kérdések őket nem érdeklik, olyankor soha nem halljuk Gelencsér frakcióvezető urat se, senkit nem hallunk, de most öten, a fél frakció most erről mindenféleképpen beszél, fel kell szólalnia.

Miniszterelnök úr ugyan egy fél mondatban említette az amerikai befolyást. De itt nem amerikai befolyásról van szó, hanem egy olyan globális nagyvállalat befolyásáról, mint például a BlackRock, aki mondjuk, ha GDP-arányosan nézzük, akkor Amerika és Kína után a harmadik nagyhatalom a világon, csak nem nagyon szoktak róla hallani, parlamenti viták során meg aztán a világon is nagyon ritkán lehet róluk hallani, pedig ők ebből a szempontból a legfontosabb szereplők, ők már gyakorlatilag felvásárolták Ukrajnát, és az jó jel, a béke felé tett első lépés, hogy ők már arról beszélnek, hogy szeretnének majd részt vállalni ezek a globális amerikai gyökerű nagyvállalatok Ukrajna újjáépítésében. Ez azt jelenti, hogy lassan készülnek a háború lezárására, mert éppen elég pénzt kerestek már a rengeteg ártatlan ember halálán, most majd újjá akarják építeni Ukrajnát, ami az igazi katasztrófa lesz majd Ukrajna számára.

Ami a korrupciót illeti, a Transparency Internationalra én nem nagyon szoktam hivatkozni, ugye, ennek megvan a maga oka. De azért a kedves balliberális képviselőtársaknak a figyelmébe ajánlom, hogy a Transparency International jelentése szerint Ukrajna 180 ország közül a 122. helyen áll, olyan államokkal egy kategóriában  őket idézem , mint Zambia, Gabon és Mexikó; ezek, ismerik a mexikói kartelleket, abszolút mentesek a korrupciótól. Szintén nyilván önök számára nagyon fontos lehet a The New York Times véleménye, ugyanis ők azt írták, hogy Ukrajna igazi problémája valójában az, hogy a fegyverre, lőszerre szánt amerikai segélyekből csaknem 1 milliárd dollár tűnt el úgy az első néhány szállítmány esetében.

Ami pedig a terrorizmust illeti így a végén, ahogy kezdtem, azzal fejezem be: Ukrajna egy terrorista állam. Semmilyen más jelzővel nem lehet azt illetni, aki fölrobbantatja vagy valamilyen módon részt vállal az Északi Áramlat felrobbantásából, ami egy terrorcselekmény volt a német és az európai uniós gazdaság ellen. De nemcsak ilyen terrorcselekményeket hajtanak végre, hanem politikai véleményük miatt, mivel lassan elfogy az időm, csak néhány nevet szeretnék felsorolni. Darja Dugina, Vladen Tatarszkij bloggert Szentpéterváron robbantották fel (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), merényletet követtek el Oleg Carev ellen, Ilja Kivát Moszkva mellett lőtték agyon. Ők volt parlamenti képviselők, akik a véleményük miatt haltak meg.

Tehát egy ilyen ország nyilvánvalóan egy terrorista állam, ami nem csatlakozhat az Európai Unióhoz. Köszönöm szépen. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage