NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! 10+1 bizonyítékot hoztam a kormány ukrajnai háborúban való részvételére, mert rendkívül álságos az a kormányzat, amely látszólag, a szavak szintjén a béke pártján és hazánk függetlensége pártján áll, de valójában a tettek, azt kell hogy mondjam, sajnos szokás szerint, nem követik e szép szavakat.

Az 1. bizonyítékként: a legnagyobb közfelháborodást az okozta  még a fideszes szavazók körében is , hogy Finnország esetében a NATO-bővítés nagykoalíciós megszavazására adták a fejüket, minden időhúzás ellenére. Az oroszok provokálása a NATO-bővítéssel Oroszország határán egy újabb lépés a harmadik világháború felé. Sajnos immár egyedüli pártként szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, hogy ezt ne tegyék meg Svédország esetében is, ez azonban csak idő kérdése: a kormány már többször egyértelművé tette álláspontját. Pedig a semleges zóna volna a nemzetközi érdek Oroszország határán, de sajnos a magyar kormány is beszállt ebbe a háborús őrületbe.

A háborúpártiságukra a 2. bizonyíték a gazdasági háború, a szankciók támogatása. Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdaságnak, főleg a mezőgazdaságnak. Most már a magyar érdek legyen végre az első! „A magyarok döntöttek: 97% NEM a szankciókra”  ugye, emlékszünk még ezekre az óriásplakátokra? Mert társadalmi célú hirdetések helyett folyamatosan csak kormánypropagandát folytatnak közpénzből. De ami talán ennél is nagyobb baj, hogy Orbán Viktor e kormánypropaganda ellenére mégis rendre támogatja ezeket a szankciókat Brüsszelben, tehát a szemfényvesztő kormánypropagandával szemben az amerikai érdekek asszisztálásához, kiszolgálásához Magyarország is hozzájárul sajnos.

A NATO-bővítés megszavazása után nem csoda, hogy hazánk is felkerült az Oroszországgal barátságtalan országok listájára. Ezt elmondtam külügyminiszter úr éves meghallgatásán is a múlt héten a Külügyi Bizottságban, amire miniszter úr egy elszólással, tulajdonképpen beismeréssel válaszolt, hogy hát, nem is akkor kerültünk föl az oroszokkal barátságtalan országok listájára, amikor megszavaztuk a határukon a NATO-bővítést  egyfajta provokációként, ugyebár; ezt már csak én teszem hozzá , hanem  ezt viszont a külügyminiszter mondta  akkor kerültünk föl erre a listára, amikor az egyik szankciós csomagot megszavazta értelemszerűen Magyarország, és éppen ezért kerültünk föl. Tehát rendre támogatja, legalábbis nem vétózza Magyarország, amire lehetőség volna; éppen ezért is abszurd és gátlástalan és álszent az, amit folytatnak ezek után kormánypropagandaként, miszerint „A magyarok döntöttek: 97% NEM a szankciókra”  csak önök nem szégyellik ennek ellenére is támogatni azokat.

Aztán 3. bizonyítékként, és talán a legfelháborítóbb: Ukrajna magyar pénzügyi támogatása, melyet most már csak egyedül a Mi Hazánk Mozgalom ellenez. A március 16-ai kormányhatározat szerint 74 milliárd forinttal támogatjuk az Unión keresztül a magyarellenes ukránokat, és az EU-n keresztül folyhat  a vétó helyett asszisztálásunkkal  a lőszertámogatás is például. Szijjártó Péter e kritikámra válaszul azt mondta a Külügyi Bizottságban, hogy inkább humanitárius segítségnyújtásokról van szó, ami egyrészt nem egészen igaz, nem csak arról van szó, amint azt most ismertetem is. Másrészt viszont amennyiben az ukrán állam működésének támogatásáról volna szó, az sem elfogadható egy háborús helyzetben, hiszen nyilvánvalóan egyszerű átcsoportosításokkal a működési költségekből máris lesznek háborús kiadások az ukrán költségvetésben. Éppen ezért nem tehermentesíthetjük az ukrán költségvetést akkor, amikor háborúban van; ez nem a magyar semleges politika.

A 4. bizonyítékként a harckocsik működését biztosító üzemanyagot szeretném felhozni, hiszen az ukránok háborúját közvetlenül is támogatja ezzel Magyarország. Az ukrán olajfinomítókat és -tárolókat régen megsemmisítették az oroszok, azóta külföldről látják el Ukrajna hadseregét üzemanyaggal, jórészt magyar gázolajjal.

Az 5. bizonyíték a Fidesz háborúpártiságára, hogy idegen katonai felvonulási területté tették hazánkat a NATO-harccsoportok beengedésével. Ugye, az első kormányhatározat szerint csak a Dunántúlra, most már végül egész Magyarország területére bevonulhattak. Magyarország függetlenségének feladása elfogadhatatlan; idegen haderőknek nem volna helyük hazánkban, mert Magyarország a magyaroké. Ahogy az 1848-as márciusi ifjak is követelték, mára sajnos csak a Mi Hazánk vallja: magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket pedig vigyék el tőlünk.

6. pontként a háborúpártiságukra bizonyíték és egyben rendkívül álságos az a kormányzati propaganda, hogy a magyar-ukrán határt nem lépik át fegyverszállítmányok. Hiszen valójában igenis mehetnek Magyarországon keresztül is fegyverszállítmányok Ukrajnába, Szlovákia és Románia közbeiktatásával  rendkívül álszent a kormány!

Sőt, 7. pontként hadd ismertessem, hogy magyar felségjelzésű katonai szállítógép is visz fegyvereket Ukrajnának.

(12.20)

Bizony, a Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C-17-es repülőgépéről van szó; a rakéták bepakolásáról ugyebár fénykép is megjelent a külföldi médiában.

8. pont: a balti légtér biztosítását is vállalták a magyar Gripenekkel. Büszkén újságolták a honvedelem.hu-n, hogy például már konfliktusba is kerültek orosz vadászgépekkel, erről is büszkén tájékoztatják a közvéleményt.

Sőt! 9. pont: a magyar Gripenekkel Szlovákia légterének védelmét is vállalták, hogy közben ők Ukrajnának adhassák a saját MiG-29-eseiket. Hát, mi ez, ha nem a háború közvetett támogatása?!

A 10. pont pedig a kormány sajnálatos háborúpártiságára az ukrán háború ügyében, amit a magyar kormány eltitkolt, és a szlovák védelmi minisztertől kellett megtudjunk, hogy ukrán katonákat, úgynevezett egészségügyi szakembereket is kiképeznek Magyarországon. Tehát ukrán katonák kiképzésében vesz részt Magyarország. A részleteket azonban hiába tudakoltam többször is, írásban is, írásbeli kérdésben is a honvédelmi miniszter úrtól. Hány ukrán katonát képeznek ki Magyarországon? Titkos. Jelenleg hány ukrán katona van hazánkban e célból? 30 évre titkosítva. Hol folyt és jelenleg hol folyik ilyen kiképzés? Hát, nincs itt semmi látnivaló! Vagy mennyibe kerül a kiképzésük? Elveszítette közpénzjellegét.

Tehát hasonló érveléseket, okfejtéseket, titkosításokat láthatunk a kérdéseink kapcsán, amikor titkosítanak mindent. Sőt, a Magyar Honvédség parancsnoka szintén titokban látogatta meg az ukrán vezérkart korábban; erről is csak utólag, ukrán híradásokból értesülhettünk. Az ukrán fegyveres erők vezetője akkor úgy nyilatkozott a háborúban, hogy elégedett Ukrajna és Magyarország katonai együttműködésének a szintjével; most már kezdjük érteni, hogy miért.

És álljon itt egy 10+1-es ígéret vagy bizonyíték arra, hogy a kormány háborúpárti, még egy mód, miként támogatja a magyar kormány az ukránok háborúját: diplomáciai hadviselést folytat, hiszen emlékszünk, hogy itt, az Országgyűlésben még az úgynevezett békepárti nyilatkozatban, határozatban is csak egyoldalúan Oroszországot ítélték el. A magyar kormány kiáll Ukrajna területi integritása mellett. Tehát nagyon unjuk már ezt is, hiszen a NATO-tagságunkból fakadó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag.

A Mi Hazánk ellenzi a magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna gazdasági, katonai és politikai támogatását is. Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormány inkább azt kéne megakadályozza, hogy a túszul ejtett  és látjuk, hogy milyen nyilatkozatokra is kényszerített  kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. Ez nem a mi háborúnk. Szögezzük le: nem állunk ki Ukrajna területi integritása mellett!

Tisztelt Országgyűlés! Magyarország számára a legfőbb biztonsági kihívást 2014-2015 óta a soviniszta Ukrajna jelenti, amely az elmúlt évek során egyre inkább korlátozta a kárpátaljai magyar nemzetrész jogait, elnyomva és megfélemlítve a magyar közösséget. Az elmúlt néhány év során számos verbális fenyegetés érte Magyarországot ukrán oldalról, sőt két-három évvel ezelőtt Magyarországot Ukrajna második számú ellenségeként deklarálták, tehát még Fehéroroszországot is megelőzte az ukrán besorolásban Magyarország az ellenségek listáján. És ez az az ország, amelyet önök támogatnak az előbb említett 10+1 pontban, köztük pénzzel, nyíltan, milliárdokkal, tízmilliárdokkal, és ezt tervezik folytatni, ami ellen egyelőre sajnos csak a Mi Hazánk Mozgalom, de egyre nagyobb társadalmi réteg is tiltakozik. Azt gondolom, ez nem lesz tartható.

Ami pedig a biztonsági kockázatot illeti, sajnos a magyar fegyveres erők gyengesége könnyű célponttá teszi hazánkat, ezért is kellene a Mi Hazánk Mozgalom szerint az, hogy katonáink ne a világ más, távoli részein, hanem gyorsan mozgósíthatóan hazánk biztonságát segítsék, inkább itthon állomásozzanak és gyakorlatozzanak honvédjeink Irak, Csád vagy az izraeli határ helyett.

Tisztelt Országgyűlés! Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre! Köszönöm a figyelmet és a szót az 1848-as pesti srácok nevében is. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage