TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Az a baj, hogy egyre nehezebb komolyan venni azt, amit mond, ugyanis most már sokadjára bizonyítják be azt, hogy egészen mást cselekszenek, mint amit mondanak, és ami a bicskei ügyet illeti, most már az egész ország számára közismert az, hogy milyen képmutató rendszert sikerült önnek felépítenie, hiszen azok az érintett személyek, akiknek a neve most már nyilvánosságra került, mind az ön emberei, ön választotta ki őket.

Viszont szeretnék öt olyan területet mondani ebben az öt percben, amelyen keresztül még be tudjuk azt bizonyítani, hogy önök rendkívül képmutatóak, és egészen mást cselekszenek, mint amit ön is el szokott mondani.

(13.50)

Ezt az öt területet azért emeltem ki ebben a kevés öt percben, mert tipikusan olyan területek, ahol ráadásul egy gyékényen árulnak a balliberálisokkal, tehát kevesebbet hangzik el, legalábbis hiteles szájból ezzel kapcsolatban néhány információ. Én azért néhány adatot összegyűjtöttem, ez a gazdaságpolitika, a vendégmunkások, a Covid-oltások, a NATO-csatlakozás és Ukrajna.

Nézzük először a gazdaságpolitikájukat! Miközben önök azt mondják, hogy önök nemzetiek, és a magyar emberek érdeke mindennél fontosabb, ehhez képest, mondjuk, az elmúlt 14 esztendőben több mint háromszor annyi pénzzel támogatták a globális nagyvállalatokat, a multikat, mint az elődeik, a 2010 előtt kormányzó, szintén globális gazdaságpolitikát folytató balliberális kormányok.

Látjuk ennek az eredményét, az önök és a balliberálisok gazdaságpolitikájának az eredményét: 2005-ben a bukaresti kilencek közül még csak a csehek voltak előttünk a mediánjövedelmek összehasonlításában, 2022-ben már szinte mindenki előttünk van. Tehát elénk kerültek az észtek, a litvánok, a lettek, a lengyelek, a szlovákok. Akikkel még versenyben vagyunk mediánjövedelmek tekintetében, azok a románok, és akik még biztosan mögöttünk vannak, azok pedig a bolgárok. Ez az ön gazdaságpolitikájának és a balliberális kormányok gazdaságpolitikájának az eredménye.

Ezzel szemben a Mi Hazánk Mozgalom tényleg a magyar vállalkozásokra, a magyar értékekre, a magyar adottságokra, a magyar dolgozókra figyelne oda, és akkor például mi nem engednénk be az ukrajnai mézet Magyarországra akkor, amikor önök 25 ezer, méhészetből élő magyar családot magára hagytak, nem segítik, nem piacot keres a külgazdasági miniszter, hanem beengedik inkább még az ukrán mézet is.

De nézzük a gazdaságpolitikájuk kapcsán a MOL helyzetét! Miközben Magyarországon 600-700 forintos üzemanyagárral szembesülnek a magyarok, Spanyolországban 460 forintos üzemanyagárról beszélünk. Ennek többek között az az oka, hogy a jövedéki adót, ami eddig is magas volt, most még emelik, de arra még rájön a 27 százalékos áfa, tehát önök még az adót is megadóztatják, és látjuk, hogy az ebből keletkező gigantikus nyereséget az elmúlt két évben – ugye, 500-600 milliárd forintról beszélünk  hova viszik. Mutatok egy-két példát: például az ön politikai igazgatójához tartozó, tehát Orbán Balázshoz tartozó Mathias Corvinus Collegiumhoz, vagy például a 10,49 százalék részvényes MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi tagjaihoz  Schmidt Mária és Demeter Szilárd , ide megy az a rengeteg pénz, amit a magyar emberektől önök bevasalnak.

Aztán nézzük a vendégmunkásokat! Ugye, önök azt mondták, hogy nem akarnak népességcserét. A Mi Hazánk Mozgalom sem akar, épp ezért mi a vendégmunkások előtt nem akarjuk megnyitni a határokat  önök megnyitották. Öt percbe nem fér bele, de azért nézzünk egy-két konkrét példát! A német MAHLE-cég balassagyarmati üzemében indonézekre cserélték a magyarokat. A gyöngyösi Braun-cég negyven embert elbocsátott, a helyükre filippínókat hoz. Az ételfutárcégeknél, a Woltnál vagy a Foodpandánál a magyarokat pakisztániakra, indiaiakra cserélik, a salgótarjáni Bumchun dél-koreai cég vietnámiakra cseréli a magyar munkásokat, és a legjobb, amit szintén nekünk kellett leleplezni, napvilágra hozni, hogy még a Nagy-Magyarország Parkban is indiai vendégmunkásokat állomásoztatnak.

Bayer Zsolt, az önök alapítója, megmondóembere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy semmi baj a vendégmunkásokkal, hiszen jó, hogy itt vannak. Abban a videóban, ahol lelepleztük ezt az esetet, például elmondja maga az indiai vendégmunkás, hogy természetesen két év után nem akar hazamenni, hosszú távra tervez, majd a családját is el fogja hozni.

Aztán a NATO-csatlakozás: ugye, önök itt mindenkit átvertek a szokásos színjátékkal. Elmondták azt, hogy megosztott a Fidesz-frakció, és hogy nem biztos, hogy megszavazzák Svédország NATO-csatlakozását. Most végül is nyilvánvalóan meg fogják szavazni  ezt az első pillanatban tudtuk , és arra hivatkoznak, hogy négy Gripent fogunk kapni. Hát, nem kapjuk! Kérem miniszterelnök urat, hogy mondja el, hogy mennyi pénzbe fog kerülni a magyar adófizetőknek a négy Gripen, és tegyük hozzá, hogy már egy évvel ezelőtt arról beszéltek, hogy jön a négy Gripen. Az önök államtitkárai mondták ezt el, tehát ez megint egy óriási bábszínház az embereknek.

Aztán az oltások káros mellékhatásaival kapcsolatban számos országban nyomoznak, Magyarországon semmi nem történik. Ukrajna csatlakozása és támogatása, finanszírozása pedig magáért beszél, hiszen tudjuk, hogy ott is ön jóváhagyta, hozzájárult ahhoz, hogy finanszírozzák Ukrajnát. Köszönöm. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage