KOMJÁTHI IMRE (MSZP): (Egy plüssmackó van az asztalán.) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Kormánypárti Képviselőtársaim! Nem megy, ugye? Vannak óriásplakátok, reklámvideók, konzultáció, nagy arc, van minden, kivéve kormányzás. Az már megint nem megy! Félre ne értsenek, mi ennek az MSZP-ben nem örülünk. Addig jó, addig helyes, hogy a botrányosan rossz kormányzás miatt elpártolnak önöktől a szavazók, ha azonban önök rosszul kormányoznak, az a magyar embereken, jelen esetben a magyar gyerekeken csattan, és ez rossz. Ezt mi nem szeretnénk, ez minket, önökkel ellentétben nagyon zavar, és nagyon bánt.

Amikor meghallottam, hogy a miniszterelnök úr az úgynevezett évértékelő rendezvényen bejelentette, hogy na jó, nekiállnak a gyermekvédelemnek, átnézik a rendszert, és hoznak mindenféle intézkedést, majd’ leestem a székről. Hát, eddig mi volt, tisztelt fideszes kollégák? Három éve fogadták el a saját gyermekvédelmi törvényüket, volt népszavazás is, és valóban nagyon hatékonyan akadályozták meg az óvodások nemváltó műtétjét, meg légmentesen fóliázgattak könyveket. De sikerült? Megvédték a gyerekeket a pedofiloktól, a bántalmazóktól, az elkallódástól, az elhanyagolástól, a bűnözővé válástól, az elkerülhető testi-lelki betegségektől? A túrót! Nem megy ez önöknek, lássuk be!

Először tavaly nyáron tettem szóvá, hogy az Integrált Jogvédelmi Szolgálat keretein belül a jogvédők, gyermekjogi képviselők egyharmadát kirúgták. A kormányzati válasz a szokásos lekezelő visszamutogatás és terelés volt akkor, amikor már szabadon lófrált az önök jóvoltából a pedofil igazgató bűntársa, akkor, amikor halott volt, önkezével vetett véget az életének az egyik bántalmazott bicskei fiú.

Pénteken kaptam meg a választ Rétvári Bence államtitkár úrtól arra a kérdésemre, hogy tekintettel a pedofilmosdató kegyelem által világossá tett hibákra, mikor emelik legalább a leépítés előtti létszámra a gyermekjogi képviselők számát. Tudják, mit volt képes válaszolni államtitkár úr? Valami olyan, eddiginél is vadabb marhaságot, hogy azért rúgták ki a gyermekjogi képviselőket, mert én nem támogattam az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazásukat (Derültség az ellenzéki sorokban.), és az is volt a válaszban, hogy egyébként plakátokkal és applikációkkal akarnak küzdeni a rendszerabúzus ellen, amit önök hoztak létre és állítottak elő.

Kedves Fideszes Kollégák! Ha azt a kérdést tennék fel népszavazásra, hogy legyene háromszor annyi gyermekjogi képviselő, én kampányolnék a leghangosabban, megjegyezve, hogy ehhez egyébként csak kormányozni kéne, nem népszavazgatni. De önök átoperált óvodásokról hallucináltak, meg könyveket fóliáztak ahelyett, hogy a pedofilokat csomagolták volna össze. Nem megy, nem sikerült, önök egyáltalán nem védik meg a gyerekeket. János bácsit, a bicskei rémet már 2011-ben lekapcsolhatták volna, de az akkori eljárást lezárták, a rémet újra a gyerekek közé engedték, még ki is tüntették. Micsoda gyerekvédelem ez?! Nem a szivárványos zászló alatt rontották meg az intézeti fiúkat; az önöktől kapott plecsni volt az igazgató zakóján. Bűntársát pedig Balog Zoltán, Novák Katalin és Varga Judit triója engedte szabadon, nem mi. És az igazi felelős, a csúcsgóré, a megrendelő neve még mindig homályban van!

Van még bő két év az önök kormányzásából, gyerekek életét eldöntő két év. A magyar szocialisták nevében van önök felé egy ajánlatom: ezt a feladatot most oldjuk meg jól, emeljük ki ezt a kérdést a napi politikai csatákból. Mi hajlandóak vagyunk részletes szakmai javaslatokkal élni, minden, a gyerekek érdekét szolgáló, jó kompromisszumot megkötni. Cserébe azt kérjük, hogy fejezzék be azt a hülyeséget, hogy amerikai transzvesztitákat hallucinálnak a magyar óvodákba, és netflixes sorozatok ellen küzdenek a János bácsik helyett. Ne minél kevesebb, hanem minél több könyvet akarjunk a gyerekek kezébe adni! Nem a nyomtatott betűk, hanem egyes gazember felnőttek tesznek rosszat a gyerekeknek. Költsünk azonnal és sokkal többet a valódi gyermekvédelem infrastruktúrájára, szűrjük meg és fizessük meg sokkal jobban azokat, akikre a gyerekeket bízzuk!

Tisztelt Kormánypárti Képviselőtársaim! Nem tudom, hogy volte ilyen egyértelmű kudarca, ilyen mély morális és erkölcsi válsága az önök 14 éves kormányzásának. Kérem önöket, tanuljanak belőle! Tegyünk kísérletet arra, hogy végre valóban megvédjük a gyerekeket, mert ez a közös érdekünk. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage