BARKÓCZI BALÁZS (DK): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az ember azt gondolná, hogy a pedofíliával, a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális abúzussal kapcsolatban ellenzéki és kormánypárti is egyetért abban, hogy ez olyan bűn, hogy az elkövetőket és az őket segítőket soha többé nem szabad gyermekek közelébe engedni, és ki kell zárni a közéletből.

Ehhez képest azonban elég hamar kiderült, hogy az önök pedofilsimogató kormánya számára nem az elkövetett bűnnek, hanem a bűn napvilágra kerülésének van csak következménye, igaz, annak is csak akkor, ha a társadalmi felháborodás már akkora, ami az önök politikai népszerűségét fenyegeti, addig ugyanis csak mismásolnak, hazudoznak, és próbálják menteni a menthetetlent.

2011-ben az akkor még fideszes vezetésű Fővárosi Önkormányzatban mesélte el az akkor még fővárosi fenntartású bicskei gyermekotthon két dolgozója, hogy milyen szörnyűségek történnek a gyermekotthon falai között. És vajon önök, akik folyamatosan családbarátnak és kereszténynek hazudják magukat, tetteke valamit ez ellen? Dehogy tettek, sőt kitüntették az elkövetőt, még a Magyar Bronz Érdemkeresztet is megkapta. Csak akkor kezdték komolyan venni az ügyet, amikor az egyik áldozat öngyilkos lett, és a szélesebb közvélemény számára is a napnál világosabbá vált, hogy milyen szörnyűségek történnek a bicskei gyermekotthonban.

Kísértetiesen hasonló epizód játszódott le aztán 2018-ban, ezúttal K. Endre igazgatóhelyettes ügyében, hiába is emeltek ellene vádat pedofil-bűnsegédlet vétke miatt, önök hagyták, hogy nyugodtan folytassa az üzelmeit, és csak azután rúgták ki onnan, hogy a sajtó elkezdett érdeklődni felőle. De most, az elnöki kegyelem után semmi sem akadályozza meg őt abban, hogy újra gyerekek közé menjen, és megpróbálja újabb elvbarátai szörnyű tetteit eltussolni.

Tisztelt Fideszes Képviselőtársaim! Értike, hogy mi történt? Két embert, akiket a legsúlyosabb bűnnel, kiskorú gyermekek szexuális zaklatásával vádoltak, önök simán visszaengedtek kiskorú gyermekek közé, hogy ott folytathassák piszkos üzelmeiket, ahol abbahagyták. Márpedig nem élhetünk egy olyan országban, ahol gyerekeket szolgáltatnak ki pedofiloknak, nem maradhatunk csendben akkor, amikor visszaengednek pedofil bűnözőket az iskolába tanítani, ezzel életre szóló traumákat okozva a gyerekeknek. Ezt nevezik önök családbarátságnak és gyermekvédelemnek, vagy ez lenne a nindzsakormányzás, a rendszerszintű korrupció mellett a pedofilok segítése? Mert nem arról van szó, hogy ezek az emberek szabálytalanul parkoltak, vagy nem álltak meg a piros lámpánál, képviselőtársaim, nem! Őket azzal vádolták, hogy gyerekeket rontottak meg és zsaroltak meg, hogy ne beszéljenek senkinek arról, hogy mit tett velük a bicskei igazgató.

Kérdezem ezután államtitkár urat: hogyan engedhették meg, hogy K. Endre visszatérjen az oktatásba, miután felmerült a bűnrészessége pedofilügyben? Várom válaszát. (Taps a DK soraiból.)

(20.00)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage