ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! II. János Pál pápa mondta: „A család a szeretet civilizációjának központja.” Ezzel a Jobbik-Konzervatívok frakciója teljes mértékben azonosulni tud. A gyermek felelősség, és éppen ezért a felelős gyermekvállalás kérdése sem lehet tabu, mert azért lássuk be, valahol itt kezdődne egyébként az igazi gyermekvédelem. Megvan a családoknak és megvan a szülőknek a felelőssége  erről az előbb beszéltem interpellációm során , de megvan az államnak a feladata is, és a Jobbik éppen ezért egyedüli ellenzéki pártként ’21-ben támogatta a gyermekvédelmi törvényt, mert mi nem akarunk semmilyen pedofil gazembert szabadlábon látni, legyen az NER-es vagy nem NER-es, de azt sem akarjuk, hogy a Nyugatról importált woke-elmebaj neomarxista őrülete betegye a lábát az iskolákba, és a gyerekeket szexualizálják, indoktrinálják.

Mindig támogattuk a szigorú büntetések bevezetését, akkor is, amikor önök ’16-ban azzal söpörték le a javaslatcsomagunkat  Hollik István mondta egyébként , hogy az akkori jogszabályi környezet teljes mértékben megfelelő ahhoz, hogy rendezzék a kérdéseket. Láttuk, hogy ez mennyire nem működik, hiszen például hazacsempészték Peruból az aberrált Kaletát, aztán kapott pénzbüntetést, vagy éppen bronz kereszttel tüntették ki a bicskei NER-es pedofil szörnyet, aki ellen 2011-ben már volt nyomozat, és, hozzátenném, akivel kapcsolatosan a kompromittáló fotók, amelyek kényelmetlenek az önök számára, úgy tűnnek el most, mint valami banánköztársaságban, és jött utána a botrányos kegyelmi ügy.

Mi tehát támogatjuk a törvények szigorítását, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni minél keményebb fellépést, de ez nem lesz elég; szükség lenne a megelőzésre, szükség lenne az áldozatsegítésre  és erről nem volt szó, miniszterelnök úr itt, sajnálom, de nem volt szó, egy szót nem áldozott erre , és szükség lenne (Az elnök csenget.) a teljes gyermekvédelmi és szociális ágazat megerősítésére (Az elnök csenget.), anélkül nem lesz gyermekvédelem. Várom a válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage