JÁMBOR ANDRÁS IMRE (Párbeszéd): Ebben vitatkozhatunk, majd mindketten elolvassuk az újságcikkeket, hogy mi az igazság ebben. (Moraj és derültség a kormánypártok soraiból.) Én úgy emlékszem, hogy az áldozatok tettek feljelentést, ahogy 2011-ben is (Az elnök csenget.) ők kezdtek el feljelentést tenni, amely vizsgálat nem vezetett eredményre, mert visszavonatták velük a vallomásaikat a történet szerint.

A bérkérdés nem csupán a dolgozók kérdése, hanem annak a kérdése, hogy a gyermekvédelmi rendszerben vannake olyan autonóm emberek, akik rendelkeznek olyan fizetéssel és olyan függetlenséggel, hogy egy ilyen ügyben merjenek szólni, és nem függenek a főnöküktől. A bérkérdés nemcsak a fizetésről szól, hanem a dolgozók autonómiájáról. Azért fontos a bérkérdés ebben a helyzetben, miniszterelnök úr, mert ha jól megfizetett dolgozók vannak, akik nem függnek a főnöküktől, akkor tudnak fellépni egy ilyen ügyben, és akkor tudják támogatni ezeket a gyerekeket.

Az én anyukám 30 évig dolgozott a gyermekvédelemben, elképesztő körülmények között kellett ott a hivatástudatban dolgozó embereknek működniük. Miniszterelnök Úr! Tényleg csak egy tollvonás az (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy ne 1500 forint legyen holnaptól a gyerekek (Az elnök ismét csenget.) reggelije, ebédje, vacsorája. Ez önnek semmibe nem kerül. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage