ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Azt hiszem, hogy én szívesen vitatkozom önnel sok mindenről, de talán arról nem, hogy az az állítás elfogadható lenne, hogy ha kicsi a fizetés, akkor a gyerekek rovására elkövetett pedofil-bűncselekmények ügyében nem szólalok meg. Azt hogy képzeli? (Jámbor András Imre: Ilyet nem mondtam!) Ezt hogy képzeli? Hát milyen összefüggés ez?

Ne sértegesse azokat az embereket, akik ma kevés munkáért dolgoznak ezekben az intézményekben, és biztos vagyok benne, hogy a legtöbbjük, ha ilyet lát  bocsánat, kevés pénzért dolgoznak ezekben az intézményekben. Ha pedofil-bűncselekményt tapasztalnak ezek az alulfizetett emberek, szerintem ők meg fognak szólalni. (Orosz Anna: Hiába!) Hogy lehet azt mondani, hogy az alacsony fizetésben részesülő emberek nem mernek megszólalni pedofil-bűncselekményekben? Mindegyiküket megsérti! (Orosz Anna: Azért nem mernek megszólalni, mert nem kapnak segítséget!) Mindegyiküket megsérti!  pont.

Csak annyit szeretnék mondani, hogy egyébként az azonnali kérdés műfaja miatt kénytelen vagyok önnel vitatkozni meg válaszolni is, és megteszem, mert alkotmányos kötelezettségem, de azért az mégiscsak abszurd, hogy egy olyan emberrel kell beszélnem ebben az ügyben, aki mozgalma aktivistájának a lakásán 70 ezer gyermekpornográf fotót találtak. (Felzúdulás és közbeszólások a kormánypártok soraiban: Szégyelld magad!  Hosszan tartó taps a Fidesz és a KDNP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage