DR. FERENCZ ORSOLYA (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A bolsevik terrorista népbiztos, Szamuely Tibor ezt mondta 1919-ben: „Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába, a vértől nem kell félni. A vér acél, erősíti a szívet, erősíti a proletáröklöt, hatalmassá fog tenni bennünket a vér, a vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket.”

És hol tartunk 105 évvel a tanácsköztársaság terrorja után? Tavaly szélsőbaloldali antifa aktivisták Budapest utcáin ártatlan embereket vertek félholtra, mert ruházatuk alapján úgy vélték, hogy nem megfelelő a gondolkodásuk. Nemrég támadás érte a józsefvárosi Fidesz-irodát, vasrúddal törték be az ajtaját, Pikó András, a kerület baloldali polgármestere nagyon megértően nyilvánult meg erről; az elkövető a Jámbor András által irányított szélsőbaloldali Szikra Mozgalom aktivistája volt. Sajnálom, hogy Jámbor András közben már elment. Ez az alak a közösségi média tanúsága szerint lebukása napján még jó ismerőse volt Jámbor András mellett Szabó Timeának (Zaj.  Az elnök csenget.), Tordai Bencének és Szabó Rebekának is; tehát a hatfős Párbeszéd-Zöldek parlamenti frakciójából négy főnek. Valamint ahogy miniszterelnök úr említette, a Szikra Mozgalomhoz tartozott az is, akinek a lakásán 70 ezer pedofilfelvételt találtak.

A példák sorának még nincs vége. Gyurcsány Ferenc épp a napokban támadta meg azokat a bírókat, akik neki nem tetsző ítéletet hoztak párttársa, a DK-s Varju László ellen. Nem kell szégyenlősnek lenni, jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét!  írta. Említhetnénk a friss, gránáthajigálás miatt elítélt momentumos Fekete-Győr András ifjúkommunista párttársának kijelentését is a neki nem tetsző politikusokról: „Megdolgoznak a lámpavasért a fiúk.” A baloldalon egyesek úgy vélik, hogy ha valaki másként gondolkodik, azzal szemben nyugodtan lehet az erőszakot alkalmazni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Mit kíván tenni a magyar kormány azért, hogy megfékezze a szélsőbaloldali terrorcselekményeket? (Taps a kormánypárti padsorokban.  Tordai Bence közbeszól.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage