TUZSON BENCE igazságügyi miniszter: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Valóban egy nagyon fontos kérdésről beszélünk, hogy mit tehet meg egy országgyűlési képviselő, meddig terjednek azok a határok, amíg a cselekedeteit teheti. És valóban, fel kell idéznünk azt, hogy amikor országgyűlési képviselővé választják, bejön először ide a parlamentbe, akkor esküt tesz, esküt tesz arról, hogy Magyarország törvényeit megtartja és másokkal is megtartatja. Ez a kötelezettség fennáll, és itt érdemes is kicsit visszanézni, és megnézni, hogy ezekben a konkrét esetekben mi történt, mit tettek ezek az urak, amikor elkövették ezeket a cselekményeket, amikről valóban a bíróság is kimondta, hogy bűncselekmények.

Varju László 2018 decemberében több társával behatolt az MTVA székházába, és itt erőszakos cselekményt hajtott végre, testi sértést, garázdaságot, és ezenkívül még volt egy választás rendje elleni bűncselekménye is. Ezekben az ügyekben döntés született, és valóban az itt, ezekben a padsorokban megbújó Fekete-Győr András szintén bűncselekményt követett el, hivatalos személy elleni erőszakot. Ezt mint országgyűlési képviselő követte el, egy füstgránátot dobott a rendőrökre. Fontos megjegyezni, hogy ezek jogellenes cselekedetek, semmiképpen sem fér ez össze azzal, hogy valaki Magyarország jogszabályait megtartja és másokkal is megtartatja.

Le kell vonni ebből a megfelelő következtetést, elsősorban azoknak kell levonni, akik az esküt megtették, mert bizony azt láthatjuk, hogy a hibáknak a jobboldalon következménye van, de a baloldalon a bűnöknek sincsen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage