RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Aki menekül és aki nincs itt, az Gyurcsány Ferenc, az ön pártelnöke (Vitályos Eszter: Meg Jámbor Andris.), tisztelt képviselő úr! Mi itt vagyunk.

Miniszterelnök úr már többször utalt a számokra. Ön arról beszél, hogy ki rejteget pedofilokat. Hát, hogy lehet, hogy önöknek 2010-ben csak 81 pedofilt sikerült lecsukni és börtönbe juttatni (Varga Zoltán: Hazugság!), kivonni a forgalomból (Varga Zoltán: Valószínűleg akkor csak annyi volt, most meg ennyi van!), hosszú távon hűvösre tenni azért, hogy egyetlenegy kisgyerekhez se nyúljanak hozzá? 81-et! 81-et! Nekünk pedig 663-at, tisztelt képviselő úr! Óriási különbség van a kettő között!

Egyrészről szigorú jogszabályok kellettek, másrészt egy olyan rendőrség, amely hatékonyan fel tud lépni, amely megvédi a gyerekeket, amely kivizsgálja ezeket az ügyeket. Önöknek hogyhogy csak 81-et sikerült rendőrkézre keríteni és börtönbe juttatni, nekünk pedig 663-at? (Varga Zoltán: Kaleta Gábor!) Ha önök is így tettek volna, akkor nem 81, hanem sokszor ennyi ült volna a börtönökben. De önök nem cselekedtek, önök nem léptek, önök csak mentegettek mindenkit, jogszabályi szintre emelték a mentegetést! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mi viszont börtönbe juttattuk őket (Varga Zoltán: És ki is engedtétek.), és azért építünk Csengerben még egy újabb börtönt, hogy helyet csináljunk a jövő pedofiljainak is, hogy ott legyenek a hűvösön, nagyon hosszú évekig. (Hangok a kormánypárti sorokból: Így van!  Nagy taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage