ARATÓ GERGELY (DK): Tisztelt Ház! Kevés szégyenletesebb jelenetet láttunk itt, a parlamentben, mint azt, ahogy ma és ahogy tegnap a miniszterelnök védte a kormány pedofilsimogató álláspontját. (Lőcsei Lajos: Így van!) Államtitkár úr válaszának a fele, ha nem a kétharmada az ellenzék gyalázásáról szólt. Nem szólt az önök felelősségéről, nem szólt érdemi változásokról. Önöknek a gyermekvédelem is csak politikai propagandakérdés.

Önöket nem érdekli a gyermekek helyzete, szenvedése. Önöket az érdekli, hogy amikor lebuktak azzal, hogy miközben gyermekvédelemről beszélnek, közben pedofilokat mentegetnek, támogatnak, segítenek, tűrnek, ezek után hogyan tudnak ebből a kommunikációs problémából kimászni.

De itt nem kommunikációs probléma van, önök erkölcsileg buktak meg. Önök nekiállnak, mint mindig, amikor képtelenek a saját kormányzásukat megvédeni, 2010 előttről beszélni. Olyanokat mond miniszterelnök úr  úr a fenét! , a miniszterelnök olyanokat mond, hogy 2010 előtt is hivatalban volt ez az intézményvezető, 20 évig hivatalban volt, mondja. (Vitályos Eszter: Ti neveztétek ki!) Hát, a bánatba már, már majdnem tényleg elvesztem a hidegvéremet… (Vitályos Eszter: El ne veszítsd a hidegvéredet!  Dr. Répássy Róbert: Tölts vizet magadnak!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage