DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Képviselő Úr! Nagyon jó lenne, ha először a saját háza táján söprögetne, mielőtt másokat politikai felelősségről vagy erkölcsi felelősségről oktat.

Ami pedig a gyermekvédelmi elkötelezettségünket illeti, a kormány zéró toleranciát alkalmaz a gyermekekkel szemben elkövetett bűncselekmények elkövetőivel (Arató Gergely: Kivéve, ha fideszes!) és a bűncselekményekkel szemben. Tehát most is azt tapasztalhatja, hogy sokkal több pedofil bűnözőt sikerült a kormány által szigorított jogszabályok alapján börtönbe zárni. A jövőben is megígérhetjük mindenkinek, hogy semmi kegyelmet, semmiféle elnézést, kedvezményt nem fognak kapni azok a bűnelkövetők, akik gyermekek sérelmére bűncselekményt követnek el. Ezt Alaptörvénybe is fogjuk iktatni.

Nagyon kérem önöket, hogy vizsgálják felül azt az álláspontjukat, amiben mindent elleneznek, amit a kormány javasol. Remélem, hogy az Alaptörvény tizenharmadik módosítását támogatják, mert az nem szól semmi másról, csak egyetlen mondatról (Arató Gergely: Majd meglátjuk, amikor idekerül a parlamentbe!), hogy ilyen esetekben nem lehet kegyelmet adni, amikor gyermekek sérelmére bűncselekményt követnek el.

Remélem, hogy a gyermekvédelmi törvényt, az új gyermekvédelmi törvényt, amelyet a kormány előkészít, támogatni fogják, hogy ezzel is bizonyítsák azt, hogy levetkőzték már a múltjukat. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage