ARATÓ GERGELY (DK): Tisztelt Ház! (Dr. Apáti István közbeszól.) Akkor hadd kezdjem avval  már csak azért is, mert képviselőtársunk itt folytatta a polémiát még műsoron kívül is , azért nagyon nagy tisztelettel jelzem, hogy egyrészt mindannyian kapunk, attól tartok, fenyegető leveleket, és ez nincs így jól. Én elítélek mindenkit, aki politikai nézetei miatt bárkit fenyeget. (Nacsa Lőrinc: Csak Ferencet nem.) Ugyanakkor azért azt is hozzá kell tennem, hogy mégiscsak a Mi Hazánk volt a fő lobbistája a kormánynál annak, hogy Budaházy és társai kegyelmet kapjanak, akik nem fenyegetőztek, hanem cselekedtek: megtámadtak akkori kormánypárti politikusokat tettlegesen. És szerintem azért, azt gondolom, ha a Mi Hazánk szerint ez valóban elítélendő és valóban minden élet fontos, akkor ezt nem támogatni kellett volna, hanem fellépni kellett volna ez ellen a kegyelem ellen.

Magára a törvényjavaslatra visszatérve, Nacsa Lőrinc képviselő úr hozzászólása nagyjából elárulta ennek a törvényjavaslatnak a megalapozottságát. Öt és fél percig beszélt, ebből nagyjából öt percig az ellenzéket szidalmazta, és a világról beszélt úgy általában. Mert azért, azt hiszem, azt ön sem gondolja komolyan, hogy a húszi támadások miatt van szükség egy újabb kormányzati főemberre, egy újabb fejesre ebben a kormányban.

De egy dologban egyetértünk: valóban veszélyes világban élünk, és valóban szüksége van a miniszterelnöknek és a kormánynak az eddigieknél jobb tanácsokra nemzetbiztonsági kérdésekben. Én rögtön adok is egyet, ingyen, törvényjavaslat és külön fizetés nélkül. Ha önöknek fontos az illegális migráció visszaszorítása, megakadályozása, akkor talán ne engedjék szabadon az elítélt embercsempészeket ezerszámra. Na, az tényleg javítani fogja a biztonságot, és nem kell hozzá sem törvényjavaslat, sem kabinet, sem állami vezető. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage