RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Számunkra minden gyermek érték, és igyekszünk minden gyermeknek segíteni a felnövekedésben. Ezért is többszöröztük meg a gyermekvédelmi forrásokat az elmúlt években. Amikor elkezdtük a kormányzást, akkor a baloldal által itt hagyott költségvetésben erre 40 milliárd forint jutott, most 127 milliárd forint jut, tehát több mint háromszorosa a gyermekvédelmi költségvetés.

Nem mindig fölfele mentek ezek a számok. Amikor önök, a baloldal voltak kormányon, akkor 13 milliárd forintot vontak el a gyermekvédelemtől azért, mert az IMF önöknek ezt a tanácsot adta. A saját hibás, baloldali gazdaságpolitikájuknak a következményeit sajnos a gyerekeknek kellett elszenvedni, és akik a gyermekvédelemben dolgoztak 2009-ben, biztos, ami biztos alapon, tőlük még el is vettek egyhavi fizetést, tisztelt képviselő úr. Ez az a Gyurcsány Ferenc, ez az a DK, akivel önök már háromszor mondták, hogy nem fognak együttműködni, és most a harmadik együttműködési megállapodást is megkötötték velük.

Nemcsak a gyermekvédelmi, hanem a szociális és gyermekjóléti kiadások is nőttek a költségvetésben. Ezeknek az összes értéke 2010-ben 325 milliárd forint volt, most pedig jóval több, ennek a négyszeresét is meghaladja, most már 1463 milliárd forint.

Ön lebecsülte a büntető törvénykönyv fontosságát, tisztelt képviselő úr, de a szigorú büntető törvénykönyv tette azt lehetővé, hogy most már ne csak nyolcvan-egynéhány, hanem jóval több, 663 pedofil legyen a rácsok mögött, legyen a börtönökben. Ez azért fontos, tisztelt képviselő úr  úgy látom, hogy önnek nem fontos a büntető törvénykönyv , mert ezek az emberek már biztosan nem kerülnek gyerekek közelébe. Ezeket az elkövetőket sikerült kivonni a társadalomból. Ezek az elkövetők már biztosan nem fognak gyerekek közelébe kerülni, ezek az elkövetők már biztosan nem fognak további gyerekeket molesztálni, mert ott vannak, ahol helyük van, a börtönökben.

De nemcsak ilyen intézkedéseket hoztunk, hanem a nevelőszülői hálózat megerősítéseképpen a nevelőszülői jogviszonyt munkaviszonnyá erősítettük meg, a családtámogatásokat növeltük, hívószámot indítottunk, titkos menedékházat hoztunk létre, és még sok minden mást, amit még biztos lesz alkalmam ismertetni önnel. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage