VITÁLYOS ESZTER kulturális és innovációs minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt kell mondjam önnek, hogy azért kell önuralom ahhoz, hogy az ember önöket nyugodtan végighallgassa. Az a sok ordas hazugság, amit képesek egy-egy felszólalás kapcsán elmondani, egészen arcpirító! De tudjuk, hogy a DK-nál az arcátlanságnak nincs határa.

Képviselő Úr! Ön és a baloldali párttársai hol voltak akkor, amikor például Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvétel került elő? Hol volt ön, hol volt a baloldal akkor, amikor Pikó András, Józsefváros polgármestere együtt fotózkodott és kampányolt a B. Zsolt nevű pedofillal, vagy amikor az ismert baloldali politikai elemző azt mondta, hogy a pedofilokkal együtt lehet érezni? Őket számonkérte? Megkérdezett velük kapcsolatban bármit is, képviselő úr?

Önök voltak azok is, kedves képviselő úr, akik nem támogatták a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a pedofil-gyermekpornográfia elleni javaslatot. Ön és a baloldali párttársai voltak azok is, akik nem támogatták, hogy a szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, illetve hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

2010 előtt a Gyurcsány-kormány megengedte, hogy több mint 500 pedofil járjon szabadon Magyarországon. Az akkori 81-ről mostanra 663-ra nőtt a bebörtönzött pedofilok száma. Nyolcszor annyi pedofil elkövető van börtönben, mint az önök kormányzása idején.

Egyébként kíváncsi lennék arra is, hogy milyen magyarázattal tudna szolgálni arra, hogy miért csökkent a termékenységi arányszám 2011-ben az Európai Unió legalacsonyabb értékére, 1,23-ra. Az akkori pedofilbűnök miatt? Ne nevettesse most már tényleg ki magát!

Az ön kérdése, csak megerősít bennünket abban, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, hiszen mindenki, akinek a kegyelmi ügyben bármi hibája volt, lemondott, a baloldalon a bűnöknek sincsen. Önök elítélt bűnözőkkel ülnek egy padsorban. Szégyellje magát! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage