HEGEDÜS ANDREA (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! 2023-ban Miskolcon közel tíz óvoda, általános iskola és középiskola került egyházi tulajdonba mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Már önmagában ez is felháborító, azonban az elmúlt időszak teljesen más megvilágításba helyezte ezeket az átadásokat. Összeszámolni is nehéz, hány egyházi méltóságról derült ki, hogy pedofil bűnöző, aki kiskorú gyermekeket zaklat.

Maga Balog Zoltán, volt miniszter, a református egyház akkori feje, kérelmezte a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének kegyelmét. Vagy gondoljunk csak Sz. atyára, aki kislányok alsóneműjébe nyúlkált az óráin, és akit a magyar görögkatolikus egyház feje próbált tisztára mosni. Hogyan bízhatunk meg ezek után az egyházi személyekben? Hogyan bízhatjuk rájuk a gyermekeinket?

Miskolc országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin persze meg se szólalt ez ügyben, vagyis felőle bármennyi iskolát átadhatunk az egyházaknak. Csöbör Katalinnak megfelel, hogy többek között a református egyház tulajdona lett a komlóstetői általános iskola, ahogy az ellen sem emelt szót, hogy a görögkatolikus egyház egy szakgimnáziumra tette rá a kezét. Pont az a két egyház, amelynek vezetői mélyen benne vannak az orbáni pedofilhálózatban.

(14.00)

Képzeljék el, mit érezhetnek a szülők, amikor nap mint nap egy olyan iskolába küldik a gyermeküket, melyek fenntartóiról derült ki, hogy gyermekeket molesztáltak! Önök nyugodtak lennének?

Miniszter úrhoz fordulnék, de nincs itt, ezért kérdezem államtitkár urat, hogy tudatosan adjáke át az egyházaknak az iskolákat, és meddig érnek még az orbáni pedofilhálózatnak a szálai. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage