TUZSON BENCE igazságügyi miniszter: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tudja, ezt az embert, aki ezeket a cselekményeket elkövette, annak idején még Demszky Gábor nevezte ki ennek az intézménynek az élére (Rétvári Bence: Így van!), és húsz éven keresztül volt ennek az intézménynek a vezetője.

Annak idején, mikor az önök szövetségesei kormányoztak, akkor bizony néhány tucat ember volt csak rács mögött amiatt, mert pedofíliát követett el, később, amikor a Fidesz-kormány került hatalomra, akkor mostanra már 663 ember van rács mögött (Rétvári Bence: Így van.), 663 került rács mögé.

(14.10)

Azokkal az emberekkel szemben egyébként (Vitályos Eszter: Hány párbeszédes van benne?), akik pedofil-bűncselekményt követnek el, nincs kegyelem.

És hogy így megnőtt ez a szám, az nem is magától következett be, hanem bizony jó pár szabályt elfogadott az Országgyűlés. Engedje meg, hogy néhány ilyen szabályt felsoroljak, amelyek olyan szabályok, amelyek lehetővé tették ezeknek az embereknek a börtönbe kerülését. Így például, hogy a gyerekek sérelmére elkövetett súlyosabb bűncselekmények esetében ezek az emberek most már a gyerekek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével nem foglalkozhatnak. Ezt a szabályt még 2013. december 17-én fogadta el az Országgyűlés, de az önök szövetségesei ezt a szabályt annak idején nem fogadták el. Ezenkívül a magyar Országgyűlés 2017. VI. hó 13-án elfogadott egy újabb szabályt, amely a végleges hatályú foglalkoztatástól eltiltás szabályait rendelte el mindazok esetében, akik egyébként gyerekek sérelmére szexuális bűncselekményt követtek el. Ezt sem fogadták el önök, illetve az önök szövetségesei.

Tehát amikor arról van szó, hogy ki mentegeti a pedofil bűnözőket, akkor nem jó helyre mutat, képviselő asszony. Forduljon meg a patkóban, nézzen körül, és nézze meg, hogy kik ülnek önök körül. (Ander Balázs: Hát, ide ne nézzen!  Vitályos Eszter: Elítélt bűnözőkkel!  Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage