OROSZ ANNA (Momentum): Egészen felháborítónak tartom, hogy az ellenzékre próbálják tolni a saját felelősségüket (Rétvári Bence: Ki nevezte ki?), ugyanis 2011 óta tud a magyar kormány és a Fidesz arról (Rétvári Bence: Ki nevezte ki?), hogy mi történik Bicskén. (Rétvári Bence: Ki nevezte ki?) De legkésőbb 2012 óta, amikor az ombudsmani jelentés feketén-fehéren leírta, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban. (Rétvári Bence: Rács mögé is került!)

De nemcsak az ombudsman tudta ezt, hanem tudta a Fidesz által kinevezett Balog Zoltán családügyekért felelős miniszter is. Tudta az akkor fideszes vezetésű önkormányzat is. Tudott róla a rendőrség. Tudtak róla a gyermekvédelmi szervek. És önök nemhogy nem tettek semmit, hanem kitüntették a pedofil igazgatót, és aztán megkegyelmeztek a bűnsegédjének.

Úgyhogy továbbra is arra a három nagyon egyszerű kérdésre várom a választ: ki a valódi felelős, mi a valódi magyarázat, és mikor kér végre Orbán Viktor a magyar kormány nevében bocsánatot a bicskei áldozatoktól? Köszönöm szépen. (Tordai Bence tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage