TUZSON BENCE igazságügyi miniszter: Azt hiszem, hogy igen egyszerű az a válasz, amit adtam erre a kérdésre az előbbi időszakban, az előbbi válaszomban. Tudomásul kell venni azt, hogy azok, akik nem tettek annak idején semmit, sőt önök, akik nem szavazták meg azokat a szabályokat (Rétvári Bence: Így van!), amelyeket a pedofil-bűncselekményekkel szemben hozott a magyar Országgyűlés, bizony komoly felelősséggel tartoznak azért (Rétvári Bence: Így van!), hogy ezek az emberek nem kerültek annak idején börtönbe.

És ami a konkrét ügyet illeti: amint a jogszabályok már lehetővé tették, és Fidesz-kormány volt hatalmon, onnantól kezdve megindultak a büntetőeljárások. (Rétvári Bence: Így van!  Tordai Bence: És kitüntetések és kegyelmek.) És addig nem értek véget ezek a büntetőeljárások, amíg ez az ember börtönbe nem került (Orosz Anna közbeszól.), addig tartottak a vizsgálatok, amíg ez az ember börtönbe nem került.

De hozzáteszem, hogy a tekintetben egy fontos dolgot vet fel, hogy ki kell vizsgálni az összes intézményt (Tordai Bence: Az egyháziakat is?), új szabályokat kell alkotni az intézményekre, amelyeknek ki kell zárniuk, hogy a későbbiekben ilyen eset bármikor előfordulhasson. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage