TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Képviselő úr, azért felhívnám arra a figyelmet, hogy annak idején volt egy gyermekvédelmi népszavazás is, ahol egyébként önök arra buzdítottak, hogy ne vegyenek részt az emberek a népszavazáson. (Rétvári Bence: Így van!)

Másrészt nem lenne baj, ha akár a közvetlen, akár a közvetett főnökökkel megbeszélnék ezt a kérdést, hiszen Brüsszelben Gyöngyösi Márton egyébként folyamatosan támadja azokat a szabályokat, amelyeket hoztunk, így egyébként a gyermekvédelmi törvényt is, a korábbi gyermekvédelmi törvényünket is.

(14.30)

Remélem, hogy átgondolják ezt az álláspontjukat, beszéljék meg maguk között is. Nincs helye a gyerekvédelmi törvény támadásának, és az új gyermekvédelmi törvény támadásának sem lesz helye. Kérem, hogy majd támogassák ezeket a szabályokat, és szoros szövetségesükkel, Gyurcsány Ferenccel is beszéljék meg ezt a kérdést. Szükséges lenne, hogy önök, akik egységben indultak, egységesen lépjenek fel ezekben a kérdésekben, és a gyerekek érdekében, ne pedig velük szemben. (Ander Balázs: …véget ért, az akkori pártelnök pedig máshol van!  Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage